PROMOVISAN: Ilija Stolica ima novi klub (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Maj.2023, 11:39

PROMOVISAN: Ilija Stolica ima novi klub (FOTO)

Dobro je upoznat sa situacijom.

Posle nuspešne epizode u Partzanu i otkaza praktično već na početku sezone, malo se čulo i pisalo o Iliji Stolici. Mladi stručnjak se posle odlaska u Humsku povukao u ilegalu, ali će veoma brzo u akciju.

Stolica ima novi klub. Ponovo će u inostranstvo, posle Olimpije iz Ljubljane, sada će biti na klupi slovačkog Trenčina gde je predstavljen kao trener za sledeću sezonu.

- Velika mi je čast što sam postao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << trener Trenčina. Dugo pratim ovaj klub i svideo mi se još dok sam radio u Partizanu. Imao sam priliku da ispratim revanš sa Steauom leta 2015, kad je rumunski tim dobio prvi meč 2:0, da bi u revanšu Trenčin anulirao prednost ekipe iz Bukurešta posle samo 20-ak minuta. Bio sam očaran učinkom tog sastava. Iznenadilo me je koliko je hrabar i posvećen - rekao je Stolica na promociji.

✍️ | NEW COACH

Ilija Stolica became the new coach of AS Trenčín!

The forty-four-year-old Serbian football manager signed a two-year contract with our club. Dobrodošli treneru!#astrencin #NewCoach #WelcomeIlija pic.twitter.com/Fhy4UnrNh8

— AS Trenčín (@astrencin) May 26, 2023

Imaće na raspolaganju i srpske igrače. U pitanju su nekadašnji igrač Crvene zvezde Filip Bainović, Njegoš Kupusović (nekada omladinac Zvezde), Lazar Stoisavljević (nekad štoper Vojvodine) i štoper Strahinja Kerkez, inače sin Dušana Kerkeza, šefa stručnog štaba Čukaričkog.

- Znam da je klub imao poteškoća minulih godina, dobro sam upoznat sa situacijom, ali mi je drago što sam u prilici da klubu donesem novu energiju. To sam mene predstavlja izazov - rekao je Stolica, koji je osim Partizana i Olimpije, trenirao još Voždovac i Vojvodinu, a bio je i selektor mlade reprezentacije Srbije.

Trenčin je prošlu sezonu na 10. mestu, a opstanak je izborio kroz plej-aut.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Ilija Stolica ponovo na klupi

Izvor: B92, 26.Maj.2023

Srpski stručnjak Ilija Stolica novi je trener slovačkog Trenčina, saopšteno je na sajtu kluba...Stolica (44) je sa čelnicima Trenčina potpisao ugovor do juna 2025. godine, a na promociji je rekao da mu je čast što je došao u klub..."Velika mi je čast što sam postao trener Trenčina. Dugo pratim...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.