PRODAO VERU ZA FOTELJU: Vujošević optužio Srbiju kao najvećeg krivca za građanski rat!

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Sep.2017, 11:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRODAO VERU ZA FOTELJU: Vujošević optužio Srbiju kao najvećeg krivca za građanski rat!

Selektor BiH i nekadašnji trener Partizana dao skandalozan intervju i pljunuo po sopstvenom narodu

Duško Vujošević, nekadašnji trener Partizana, danas selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine, koja bi trebalo da predstavlja sva tri naroda u toj državi, smatra da je za građanski rat na prostoru bivše Jugoslavije najviše kriva - Srbija!

MUK U ISTANBULU: Šokantna izjava selektora Belgije pred meč sa Srbijom! (FOTO)

Vujošević >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je u intervjuu za "Nedeljnik" između ostalog istakao da krivice ima na svim stranama, ali da najveću odgovornost ima zemlja u kojoj se proslavio, godinama radio i ostvario najveće uspehe u karijeri.

SVI ĐOKOVIĆI NA OKUPU: Tara je STIGLA kući! (FOTO)

MAŠINA SE PALI: Partizan bolji od Igokee, rađa se PAKLENI TANDEM (FOTO)

- Ja sam bio za Jugoslaviju i bio sam za svakog za koga sam mislio da se bori za Jugoslaviju. Međutim, brzo se pokazalo da to nije bilo tako, da se vojska povlačila na granice Velike Srbije. Naravno, krivice ima na svim stranama, ali s obzirom na to da je Srbija bila najmnogoljudnija i da je kontrolisala vojsku, ipak najveću odgovornost za te ratove ima Srbija. Nešto veću od ostalih. Pogotovo kada je u pitanju Sarajevo koje je toliko bombardovano kako bi se tu koncentrisala bosanska vojska, da bi mogle da se oslobađaju druge teritorije. Kao da smo osvajali Albaniju. Pa to je bila naša zemlja, Jugoslavija. Šta smo onda osvojili? - rekao je Vujošević u intervjuu za "Nedeljnik".

Vujošević koji kao da pati od amnezije zaboravio je ovoga puta na mnoge činjenice. Pod jedan da Srbi nisu počeli rat, a da su imali najviše žrtava. Takođe, nije se setio da pomene koliko je Srba proterano sa vekovnih ognjišta. Državi koja ga je prihvatila pljunuo je u lice.

Ipak, nije propustio priliku da se dodvori novim poslodavcima i da još jednom pohvali Bošnjake.

 - Ti pravi sarajevski Bošnjaci su mek narod koji je mnogo propatio i prema kome imam i simpatiju i neku vrstu participacije u kolektivnoj krivici - istakao je Vujošević.

Međutim, Vujošević sam otkriva zbog čega je preuzeo reprezentaciju BiH, odnosno zašto se nije vratio u srpsku košarku.

- Meni su vrata ovde, dok je situacija takva kakva je, zatvorena. A pošto želim da radim na ovim prostorima, Bosna mi se nekako uklopila.

Vujošević je poznat po tome što se u Podgorici predstavlja kao Crnogorac, u Beogradu kao Srbin, a u Sarajevu kao Jugosloven. Ostaje misterija zašto ovako nije govorio dok je godinama radio u Beogradu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.