PROĆI ĆEMO KAO HRVATI, ALARMANTNO JE: Pešić rezigniran - Sve se svodi na Zvezdu i Partizan

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Jul.2022, 15:16

PROĆI ĆEMO KAO HRVATI, ALARMANTNO JE: Pešić rezigniran - "Sve se svodi na Zvezdu i Partizan"

Upozorava selektor.

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić imao je što šta da kaže pred meč selekcije sa Belgijom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo

- Što se tiče pripreme za Belgiju, bili smo i i pre meča sa Letonijom u Nišu, igrali smo protiv Bugarske, bila je korisna. Ova utakmica sa Belgijom, kao i prethodne, veoma je važna. Kontinuitet ekipe nam je ugrožen. Kada već pominjem prvu utakmicu protiv Letonije pred 2.300 i >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ovu zadnju pred 11.500 gledalaca, a pošto završavamo treći prozor, važno je da se kaže da je od te utakmice sa Letonijom, pa do sutrašnje, kroz reprezentaciju prošlo 23 igrača. Nikakav kontinuitet ne postoji, osim što je novi trener imao šansu da upozna ta 23 igrača. Naravno, bilo ih je više, ali je toliko bilo u rosteru - rekao je Pešić.

- Alarmantno je, kao što je i alarmantno gde se nalazi srpska košarkaša, a reprezentacija je lokomotiva košarke u svakom smislu. Već 20 godina čitava Srbija pominje da smo osvojili zlatne medalje 2001. i 2002. Bilo je i posle toga izuzetnih rezultata, ali vi to ne priznajete, već samo zlatne medalje, ne znam zbog čega. Da li imate podatak da smo na Evropskom prvenstvu 2001, kad sam ja bio trener, igrali četvrtfinale sa Letonijom. Pobedili smo 114:78. Dvadeset godina nakon toga, Letonija je naš protivnik protiv koga stvarno moramo da damo maksimum da bismo ga pobedili. Trebalo je da vidite kako u Rigi 11.500 navijača peva, trebalo je to da vidite, kako dođu da se polome da podrže svoju reprezentaciju.

- U Srbiji postoji košarka samo kada igraju Partizan i Crvena zvezda, sve ostalo se ne računa. Publika ne dolazi na bilo koje utakmice. Prazne su dvorane, osim u Čačku. A što se tiče reprezentacije, očigledno je da treba da dođeš u Niš pa da te podrže. I radujemo se što smo ovde. Govorio sam i pre mesec dana i pre dva meseca, pa su neki predsednici klubova govorili da Pešić traži izgovor i da praktično ne treba da postojimo ako ne možemo da pobedimo Belgiju u Nišu. To su reči ljudi koji vode košarku već 20 godina u ovde u Srbiji.

- Ne računamo da se sve ostale zemlje razvijaju. Daću vam primer da je zvanični prvak Evrope Slovenija, igrali su Olimpijske igre, ušli u polufinale, mi nismo otišli na Olimpijske igre. Počeli su pripreme 15. juna. Naš glavni protivnik u ovoj rundi je Letonija, počeli su isto 15. juna. Obezbeđeni su svi uslovi da se pravi kalendar prema zahtevima i potrebama reprezentacije...

Ne tražim da kritikujete, već da pravite kolumne, komentare, da svi razumeju značaj reprezentacije Srbije. Sve se svelo na utakmicu Partizana i Zvezde, da li će Partizan u Evroligu i šta će Zvezda, da li će da ostane u Evroligi. Sve se svelo na Beograd, koji više nije kao što je bio. Svi sportovi se tamo događaju. Ali pripremamo se za meč protiv Belgije, pa da ne bude da Pešić traži izgovor, pa da prebacim krivicu na predsednike klubova. Ne, ni na koga ne prebacujem, mi smo zaslužni za poraz ove reprezentacije, ali vi počnite da snosite odgovornost gospodo. Hrvatska nije osvojila medalju od 1995, a ako ne usvoje ovo što pričam, nećemo ni mi. Neće biti ni četvrtfinala, ni polufinala -  upozorenje je Karija Pešića.

Srbija meč protiv Belgije igra u nedelju od 21 čas u Nišu.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Kari Pešić: Jokić je jedan od retkih koji je poželeo sreću reprezentaciji

Izvor: JužneVesti.com, 02.Jul.2022

"Mi smo procenili, pošto nam je Nikola Jokić potreban za Evropsko prvenstvo, da on počne pripreme 4. avgusta sa timom i da ne igra u ovom prozoru", rekao je selektor Srbije Svetislav Pešić pred meč sa Belgijom koji se u nedelju igra u Nišu. Jokić je jedan od retkih, dodaje Pešić, koji je poželeo...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.