PRED PUT U ISTANBUL: Trinkijeri OTKRIO prednosti Partizana protiv Darušafake!

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jan.2020, 13:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRED PUT U ISTANBUL: Trinkijeri OTKRIO prednosti Partizana protiv Darušafake!

Meč se igra u utorak (18.15).

Posle ubedljive pobede nad FMP-om u Železniku, košarkaši Partizana okreću se obavezama na evropskoj sceni. Crno-beli u trećem kolu Evrokupa gostuju Darušafaki (utorak, 18.15), koja je zabeležila polovičan učinak iz dva meča.

Sa druge strane, crno-beli su upisali oba trijumfa, jer su posle pobede na premijeri protiv Virtusa iz Bolonje bili još ubedljiviji na gostovanju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << još jednom italijanskom predstavniku Trentu.

Trener Andrea Trinkijeri naglasio je da će u meču trećeg kola Top 16 faze Evrokupa protiv Darušafake presuditi igra u napadu.

- Biće tvrda utakmica, veoma su visoki na pozicijama tri,četiri i pet. Dobre su atlete, izvanredno igraju odbranu. Biće veoma važno kako budemo igrali u napadu, moramo igrati pametno i donositi brze odluke u napadu. Darušafaka možda nema velika imena, ali igraju tvrdu košarku i uvek su u stanju da te izbace iz ritma. Gledajući rezultate italijanske lige, Trento je malo "pukao" i naša pobeda tamo više nije tako važna, a to znači da moramo sve iznova. Teška utakmica na strani, odmorni su. Biće mnogo posla - rekao je Trinkijeri pred put u Tursku.

Na pitanje šta će biti Partizanova prednost protiv kluba iz Istanbula, Italijan na klupi Parnog valjka je odgovorio:

- Još uvek ih nisam našao. Mislim da će ključno u utakmici biti kako mi napadamo, kakve odluke budemo pravili na terenu. Visoki su i brzi, odlično pokrivaju reket, što znači da moramo da budemo više nego perfektni u spejsingu. Ako imamo dobar spejsing i ako ne zaustavljamo loptu, onda možemo imati neku prednost. To se mora napraviti na terenu - zaključio je Trinkijeri.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.