POSEBNO JE POHVALIO TRI IGRAČA: Kalulu otkrio šta je snaga Partizana - Na taj način pobeđujemo

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Okt.2023, 17:06

POSEBNO JE POHVALIO TRI IGRAČA: Kalulu otkrio šta je snaga Partizana - "Na taj način pobeđujemo"

Govorio je za klupski podkast.

Fudbaler Partizana Aldo Kalulu izjavio je da je "crno-belima" bilo potrebno vreme da uigraju tim i dodao da je ekipa fokusirana na Superligu Srbije.

Kalulu je u letnjem prelaznom roku stigao u Partizan iz Sošoa. On je posebno pohvalio saigrače Bibarsa Natha i Gajasa Zahida.

- Oni su zaista veoma dobri igrači. Mogu vam dati mnogo lopti u raznim situacijama. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Tako da to je stvarno korisno. Neću zaboraviti sve njih jer tu je još Kristijan Belić, koji se bori, koji je veoma aktivan, usput, on mi je dao asistenciju. Dakle, ima mnogo, mnogo dobrih igrača u našem timu. Svi mi smo borci, svi imamo dobar duh. To je naša snaga, na taj način pobeđujemo i kada je teren nešto lošiji ili nam ne ide - rekao je Kalulu za Partizanov podkast.

On je naglasio da je bilo potrebno vreme da se tim uigra.

- Čim sam došao navijači su očekivali puno od mene, ali vreme je vreme, ne mogu da budem brži od njega. Nisam bio spreman, mnogi igrači nisu bili potpuno spremni, puno je novih igrača, morali smo da pustimo da vreme odradi svoje, da se stvori hemija. To je normalno, naši navijači nas vole i očekuju da pobedimo pa makar igrali i protiv Reala, ali to nije baš lako. Nekada je potrebno vreme, evropske utakmice su došle prerano, nije bilo realno da ostvarimo više - dodao je Kalulu.

Partizan se trenutno nalazi na prvom mestu na tabeli sa 25 bodova iz devet utakmica.

- Ali pogledajte sada, nakon nekoliko nedelja, meseci, postaje sve bolje, nadam se da su navijači trenutno zadovoljni. Možda nije bilo suđeno da igramo Evropu ove godine, hajde da se fokusiramo na domaće prvenstvo i da čekiramo svoju evropsku kartu za sledeću sezonu. Strpljivi smo i sanjamo, hajde da ostvarimo nešto veliko - naveo je Kalulu.

On je pre Partizana igrao u Lionu, Renu, Sošou, Svonsiju i Bazelu.

- Zaista je fizički zahtevno. Igrao sam u Engleskoj, igrao sam u Francuskoj, igrao sam u Švajcarskoj. Ako moram da ih uporedim, to je kao miks između Švajcarske i Engleske. Možda malo sporije, ali još fizički zahtevnije od Engleske. Tako da je veoma teško. Ali postoje i zaista, zaista dobri igrači. Iznenadio sam se, prijatno sam se iznenadio. Dakle, to je stvarno dobar šampionat. Ali potpuno je drugačije od mesta na kojima sam do sada igrao - zaključio je Kalulu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.