Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jun.2023, 22:40

PONOVO NAJTROFEJNIJI OD VARDARA DO TRIGLAVA: Partizan se usamio na večnoj listi sa SEDAM titula

Nisu se dali.

Košarkaši Partizana dočekali su posle jedne cele decenije titulu regionalnog šampiona i ponovo su na čelu večne liste Jadrana.

Trijumfom u petoj utakmici finalne serije ABA lige za sezonu 2022/2023 košarkaši Partizana su osvojili trofej, sedmi u svojoj istoriji u ovom takmičenju.

Zvezda je od te 2013. godine (kada je Partizan poslednji put slavio na Jadranu) osvojila šest titula prvaka, te su se prošle godine izjednačili sa >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Večitim rivalom.

Ovo finale imalo je dodatnu važnost po oba kluba i njihove navijače.

Na kraju, crno-beli su slavili i sedmi put postali šampioni regionalnog takmičenja, te su se time ponovo osamili na večnoj listi najtrofejnijih klubova u ligi od Vardara do Triglava.

Svi šampioni ABA lige

Partizan - 7 titula

Crvena zvezda - 6

FMP Železnik - 2

Cibona - 1

Budućnost - 1

Makabi Tel Aviv - 1

Hemofarm - 1

Olimpija - 1

Zadar - 1

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.