PARTIZAN NIJE DOZVOLIO DRAMU: Crno-beli rutinski sa Igokeom, vratio se Koprivica

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Apr.2023, 20:58

PARTIZAN NIJE DOZVOLIO DRAMU: Crno-beli rutinski sa Igokeom, vratio se Koprivica

Još jedna pobeda tima Željka Obradovića.

Košarkaši Partizana savladali su Igokeu 89:74 (33:25, 17:19, 18:13, 21:17) u meču 25. kola ABA lige.

Crno-beli su duel krenuli sa petorkom: Madar, Anđušić, Trifnović, Papapetru, Smailagić.

Do sredine prve deonice gosti su održavali rezultatski egal, tačnije do prvog tehničkog tajm-auta, a nakon toga su stvari apsolutno kontrolisali domaći i već do kraja prve četvrtine stekli prednost >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << od osam poena. Posebno je bio raspoložen Uroš Trifnović. Partizanov bek je sa dve trojke bio najzapaženiji na startu meča.

AFTER 1/4: @PartizanBC - @BCIgokea 33:25.

Live stats: https://t.co/uhKZGIckHA #ABALiga pic.twitter.com/A7suh1aYvO

— AdmiralBet ABA League (@ABA_League) April 10, 2023

U drugoj deonici su crno-beli poenima Tristana Vukčevića došli i do dvocifrenog vođstva, ali se nakon toga razgoropadio Nerandžić, koji je serijom od devet poena sprečio domaće da steknu osetniju prednost.

Partizan je igrao prepoznatljivo u napadu, ali defanzivni pristup nije bio pravi, pritom je i Igokea bila raspoložena na šutu za tri poena. Pored pomenutog Nerandžića i Stefan Đorđević se istakao sa 14 poena u prvom poluvremenu koje završeno prednošću domaćina - 50:44.

ABA LIGA, 25. KOLO

Partizan - Igokea 89:74 (33:25, 17:19, 18:13, 21:17)

Hala: Štark arena

Sudije: Matej Boltauzer, Tomislav Vovk, Krešimir Katić

Partizan: Vukčević 9, Ledej 8, Avramović 15, Koprivica, Panter 10, Smailagić 5, Papapetru 8, Egzum 7, Naneli 8, Trifunović 8, Anđušić 4, Madar 8

Igokea: Kondić 12, Nerandžić 18, Delalić 3, Stanković, Kroford 9, Jošilo 5, Talić 2, Voler 3, Radošić 4, Đorđević 18

Početak nastavka apsolutno je pripao gostima, serija 8:0 i vođstvo tima Vladimira Jovanovića naterala je Željka Obradovića da zatraži tajm-aut.

Odreagovali su crno-beli i ponovo vratili vođstvo. Kao da je taj preokret Igokee bio potreban Partizanu da dobije na motivu i energiji. Zaigrali su domaći strpljivo, pametno i mic po mic vratili dvocifrenu prednost.

U poslednjem kvartalu razigrao se i Aleksa Avramović koji je svojim poenima odbio poslednji nalet Igosa i odveo meč u mirniju luku. Na šest minuta do kraja u igru je ušao i Balša Koprivica, koji se vratio na teren posle dužeg odsustva.

Na kraju duelu je i najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio Aleksa Avramović sa 15 poena i bio je jedini dvocifren u svom timu.

Kod gostiju su se istakli Đorđević i Nerandžić sa po 18 poena, Kondić je imao 12.

ABA LIGA – 25. kolo

Petak:

Split – MZT Skoplje 74:77

Subota:

Cibona - Zadar 63:89

Mega - Budućnost 76:85

Nedelja:

Borac Mozzart - Crvena zvezda 82:87

Ponedeljak:

Studentski centar - FMP 84:74

Partizan Mozzart Bet - Igokea 89:74

Utorak:

19.00: Mornar Bar – Cedevita Olimpija

Pogledajte kako izgleda Marina, supruga Vojšeha Ščešnog

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.