VEČITI ĆE SE BORITI ZA ŽUĆKOVU LEVICU: Partizan se proznojio i protiv Vojvodine!

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Feb.2024, 23:15

VEČITI ĆE SE BORITI ZA "ŽUĆKOVU LEVICU": Partizan se proznojio i protiv Vojvodine!

Polufinale Kupa Radivoja Koraća.

Košarkaši Partizana plasirali su se u finale Kupa Radivoja Koraća pošto su u drugom polufinalnom duelu slavili u hali "Čair" protiv ekipe Vojvodine 80:67.  Ponovo ćemo gledati večiti derbi i borbu partizana i Crvene zvezde za Žućkovu levicu. Posle pobede Zvezde u prvom polufinalu i crno-beli su bili sigurni pa će njihov međusobni duel u subotu uveče odlučiti ko će podići pehar namenjen osvajaču Kupa Srbije.

Kup Radivoja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Koraća, polufinale

Dvorana: Čair, Niš

Sudije: Juras, Jevtović, Ćalić

PARTIZAN: Vukčević 2, Ledej 13, Avramović 2, Koprivica 4, Panter 7, Jaramaz 6, Naneli 15, Trifunović 8, Anđušić, Doužer 8, Kaminski 15. Trener: Željko Obradović.

VOJVODINA: Kaningem 17, Banjac 4, Nedeljkov 1, Ljubičić 3, Rakićević 9, Zagrađanin, Bumbić, Savić 4, Nikolić 10, Ašćerić 10, Džonson 3, Vučetić 6. Trener: Miloš Isakov Kovačević.

Tim trenera Željka Obradovića je i večeras oslabljen neigranjem Alena Smailagića koji je imao povišenu temperauru, a njegovo odsustvo se ovoga puta znatno više oseća, nego protiv Hercegovca.

Uroš Trifunović je kao i u četvrtfinalu dobro započeo utakmicu. Večeras je pogodio dve trojke iz dva pokušaja tokom prve četvrtine, a uz njega je i Zek Ledej pravio dosta problema odbrani Vojvodine, dok se Koprivica isticao skokovima.

Na drugoj strani, centar Vojvodine Zoran Nikolić je brzo stigao do šest postignutih poena, Ljubičić i Džonson su pogađali za tri poena, ali je Partizan uglavnom imao blagu rezultatsku prednost do pet poena razlike.

U drugu četvrtinu crno-beli su ušli sa dva poena prednosti, bilo je 24:22.

🏆Mozzart Kup Radivoj Korać | Polufinale

🏀1/4 | @vojvodinakk 22 - 24 #KKPartizan#KupKorac pic.twitter.com/NWcOZkyAxm

— KK Partizan Mozzart Bet (@PartizanBC) February 16, 2024

Kako je utakmica odmicala, izgledalo je da Novosađani igraju sve sigurnije i samouverenije, a tokom prvih pet minuta druge četvrtine su meč uveli u potpuni rezultatski egal.

Kada je Zoran Nikolić zakucao za vođstvo Vojvodine od 31:30, Željko Obradović je bio prinuđen da zatraži tajm-aut, a Naneli je zatim svojom trojkom vratio minimalnu prednost Partizanu.

Nedugo zatim, usledio je period konfuzne i brzoplete igre sa obe strane, uz dosta grešaka, a kada je Rakićević posle još jedne izgubljene lopte crno-belih poentirao iz kontre, Željko Obradović je još jednom reagovao tajm-autom.

Ta pauza je ponovo donela kratkoročni efekat crno-belima koji su poveli sa 39:34 na ulasku u finiš druge četvrtine, a do odlaska na poluvreme ta razlika se uvećala i na ''plus sedam'' u korist crno-belih.

'Tvrdo'' je počelo drugo poluvreme, teško se dolazilo do poena, a sve veći broj igrača na obe strane počeo je da ulazi u probleme sa faulovima. U Partizanu je Koprivica napravio četvrti faul, a već u sledećem napadu četvrti faul na drugoj strani pravi i Savić iz Vojvodine.

Partizan je održavao prednost iz prvog polzvremena, a sredinom trećeg kvartala Frenk Kaminski vezuje pet svojih poena i donosi dvocifreno vođstvo crno-belima - 53:42.

🏆Mozzart Kup Radivoj Korać | Polufinale

🏀3/4 | @vojvodinakk 50 - 60 #KKPartizan#KupKorac pic.twitter.com/73FA21r9ly

— KK Partizan Mozzart Bet (@PartizanBC) February 16, 2024

Kevin Panter je zatim napravio par grešaka i izazvao reakciju trenera Obradovića, ali zato je Kaminski bio sve raspoloženiji za igru i odbrana Vojvodine za njega nije imala rešenja.

Finiš treće četvrtine obeležila je serija promašaja u šutevima za tri poena i na jednoj, i na drugoj strani, a postajalo je sve primetnije da Kevin Panter nikako ne uspeva da se vrati u željenu formu...

Kako god, Partizan je imao deset poena prednosti na startu četvrte deonice, ali je Ašćerić posle tri minuta igre u poslednjem kvartalu prepolovio tu razliku i smanjio na 64:59. Uz to je i Uroš Trifunović napravio četvrti faul, a nedugo zatim Zoran Nikolić posle još jednog neiskorišćenog napada Partizana smanjuje na 66:63.

Kevin Panter je u tim trenucima imao 1/9 u šutu iz igre, ali je iznudio peti faul Boka Bumbića i bar je sa linije penala prekinuo seriju promašaja, ali daleko od toga da je popravio utusak o svojoj igri.

Nove greške indisponiranog Kevina Pantera (uz veliki broj promašaja imao je i tri izgubljene lopte u ovom meču) ispravio je Zek Ledej, najpre ''rampom'' kojom je sprečio gotovo sigurne poene rivala, a zatim je u kontri Partizana iznudio nesportski faul Zorana Nikolića.

Nedugo zatim Ledej poentira iz nove kontre Partizana, a kada je i Kaminski pogodio uz faul za 78:65 na tri minuta do kraja, postalo je jasno ko će u finale.

Kaminski i Naneli su sa po 15 poena bili najbolji u ekipi Partizana, Ledej je upisao 13, a kod Novosađana najefikasniji Kaningem koji se razigrao u drugom poluvremenu i na kraju je stigao do 17 postignutih poena, a Nikolić i Ašćerić su upisali po 10.

Kup Radivoja Koraća, rezultati:

Sreda:

Čačak 94 - Borac 73:64

Crvena zvezda - Vojvodina 80:75

Četvrtak:

Mega - Vojvodina Novi Sad 92:100

Partizan - Hercegovac 92:67

Petak:

Čačak 94 - Crvena zvezda 52:87

Vojvodina - Partizan 67:80

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.