PETARDA PARTIZANA U HUMSKOJ: Goh i Kastiljo zapečatili sudbinu Traktorista

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Feb.2024, 18:35

PETARDA PARTIZANA U HUMSKOJ: Goh i Kastiljo zapečatili sudbinu "Traktorista"

Tri boda u korist crno-belih...

Ekipa Partizana u Humskoj je savladala ekipu IMT-a rezultatom 5:2, u okviru 21. kola Superlige Srbije.

U osmom minutu veliku priliku za IMT propustio je Miloš Luković posle velikog kiksa Ovusua, koji nije uspeo da izbije loptu iz kaznenog prostora Partizana, ali Luković je traljavo šutirao po zemlji i Jovanović je zaustavio taj udarac.

Minut kasnije nova prilika za IMT posle odlične kontre gostiju, na kraju je šutirao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << bivši fudbaler Partizana Aleksandar Lutovac, ali lopta završava iznad prečke.

Partizan uzvraća u 12. minutu kada je Severina imao veliku priliku posle odlične akcije Zahida i Stojkovića, ali krilni fudbaler Partizana šutira pravo u golmana Gordića sa nekih osam metara od gola.

Posle ovako energičnog i zanimljivog početka, usledio je mirniji period utakmice, gosti su se povukli na svoju polovinu, a crno-beli pokušavali da pronađu ''pukotinu'' u defanzivi gostiju.

I pronašli su je u 24. minutu meča, konkretno Ksander Severina.

On je odlično prihvatio dugu loptu koja je bila upućena ka njemu na desnoj strani kaznenog prostora, ''zalomio'' je dvojicu protivničkih igrača i snažnim i preciznim udarcem poslao loptu u suprotni ugao Gordićevog gola - 1:0.

Seveeee, Severiinaaaaa za 1:0 protiv IMT….. Partizan-imt 1:0 , strelac Severina. @FKPartizanBG #fkp #GROBARI pic.twitter.com/mb7sfhlDyo

— JD GROBAR ⚫️⚪️ 🇷🇸 (@Bube17721333) February 17, 2024

Međutim, u jeku slavlja domaćeg tima, najbolji strelac Partizana i Superlige Mateuš Saldanja se požalio na povredu mišića.

Brazilskom napadaču je ukazana pomoć, stavljen mu je zavoj, ali nije vredelo. Samo par minuta kasnije Saldanja je sam zatražio izmenu, a umesto njega u igru je ušao Nemanja Nikolić.

Međutim, kao da je Saldanjih izlazak iz igre psiholođški loše uticao na ekipu Partizana koja je zaigrala povučenije, pa je IMT sve češće pretio na polovini Partizana, sa levog krila preko Lutovca, ili sa desnog, gde deluju Radočaj i Glišić.

''Traktoristi'' su novu priliku imali i u 40. minutu kada je Glišić probioo po desnoj strani i pored Kalulua centrirao u peterac za Lutovca, ali je u poslednjem trenutku intervenisao Aranđel Stojković.

I konačno, u 45. minutu Partizan stiže do prve prilike od Saldanjinog izlaska. Samed Baždar je šutirao iskosa sa leve strane, ali je pogodio protivničkog igrača i iznudio korner.

A posle tog kornera koji je izveo Zahid, u petercu gostuiju najbolje se snašao novajlija Bojan Kovačević, koji na svom debiju u dresu Partizana postiže gol za 2:0!

BRAVO za sve igrace @FKPartizanBG (osim za bazdara) ….. cestitke novajliji Kovacevicu za gol na debiju. Bravo momci. A sudija da se zapita sta ce da radi kada padne ova vlast pic.twitter.com/txtrGgUlyb

— JD GROBAR ⚫️⚪️ 🇷🇸 (@Bube17721333) February 17, 2024

Tek što je počelo drugo poluvreme, i drugi štoper Partizana, kapiten Svetozar Marković je zatresao mrežu, ali ne protivničku, već sopstvenu.

Akcija IMT-a tekla je po desnoj strani, Radočaj je uputio udarac, lopta je pogodila Markovoića i završila u Jovanovićevoj mreži - 2:1 za Partizan od 49. minuta meča.

IMT je bio sve opasniji, posle postignutog gola imao je još dva opasna napada u narednih nekoliko minuta.

Malo je nedostajalo da sredinom drugog poluvremena IMT izjednači u Humskoj, ali umesto 2:2, na semaforu je stajalo 3:1.

Mnogo sreće bilo je za Partizan u 64. minutu meča, kada je posle greške Kovačeviča lopta došla do Miloša Lukovića, a budući fudbaler Strazbura sa nekih 17 metara, iskosa sa leve strane pogađa prečku Partizanovog gola. Usledila je kontra crno-belih u kojoj je Kastiljo uputio udarac, a lopta je pogodila Lambulića u ruku.

Sudija Stojanović najpre nije reagovao, ali tek kada su na drugoj strani gosti iznudili korner, dobio je poziv iz VAR sobe, pogledao snimak i - dosudio penal za Partizan.

Sa bele tačke je udarac izveo Gajas Zahid, njegov udarac je nakratko zaustavio golman Gordić, ali je samo iz jednog ugla lopta otišla u suprotni, levi - 3:1 za Partizan.

Od 77. minuta gosti ostaju i sa igračem manje na terenu, kada je zapaženi Radočaj preoštro startovao na Svetozaru Markoviću i dobio drugi žuti karton.

Ali, ni tada Partizan nije mogao mirno da privede meč kraju.

Igrao se 80. minut meča, kada je IMT izveo novi opasan napad, ubačena je bila lopta sa leve strane, Filipović je faulirao Nikolu Terzića i za sudiju stojanovića ovoga puta nije bilo dileme - penal za IMT.

Precizno ga je izveo Miloš Luković, iako je Jovanović zakačio tu loptu - IMT je smanjio na 3:2!

Ali, Denil Kastiljo na debiju pokazuje da će biti veliko pojačanje za Partizan! Ne samo što je iznudio penal, on je u 87. minutu postigao i prvi gol za Partizan, kada je realizovao lepu akciju Goha i Nikolića, Izbio je sam ispred Gordića i rutinski ga savladao za 4:2!

Šlag na tortu bio je i pogodak trećeg Partizanovog debitanta, Jung-džun Goha, koji je na asistenciju maestralnog Gajasa Zahida izbio oči u oči sa Gordićem i postavio konanih 5:2!

SUPERLIGA SRBIJE, 21 kolo

Subota:

Novi Pazar - Crvena zvezda 0:3 (0:2)

Partizan - IMT 5:2 (2:0)

18.30 Čukarički - Železničar Pančevo

Nedelja:

13.00 Radnički 1923 - Vojvodina

15.00 Spartak Subotica - Mladost

17.00 Radnički - Javor

17.00 TSC - Radnik

Ponedeljak:

17.00 Voždovac - Napredak

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.