”PARNI VALJAK” SLAVIO U ZADRU: Partizan od sjaja do očaja i nazad!

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Apr.2023, 19:11

”PARNI VALJAK” SLAVIO U ZADRU: Partizan od sjaja do očaja i nazad!

Bitna pobeda na Jadranu za crno-bele...

Košarkaši Partizana slavili su na gostovanju u Zadru u pretposlednjem meču ABA lige. Rezultat je na kraju iznosio 78:88 u korist crno-belih.

ABA liga, 26. kolo:

Zadar – Partizan 78:88 (15:24, 15:25, 25:15, 23:24)

Hala: Dvorana Krešimir Ćosić

Sudije: Saša Pukl, Damir Javor, Luka Kardum

>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ZADAR: Dejvis 22 (8sk), Klarica, Sikirić 2, Žganec 2, Čampara, Matulina, Lakić 13 (5sk), Drežnjak 13 (5sk), Božić 13 (13sk, 9as, Ramljak 11, Šantelj 2

PARTIZAN: Vukčević 1, Ledej 7 (4sk), Avramović 3, Panter 15, Smailagić 3, Papapetru 3 (5sk), Egzum 13, Naneli 18 (6/8 za tri), Lesor 13 (5sk), Trifunović 12, Anđušić

Partizan je odlično započeo utakmicu, poveo je sa 7:0 poenima Ledeja, Pantera i Avramovića i tu razliku je uglavnom održavao do kraja prvog kvartala.

Kapiten Panter je bez promašaja završio ovu četvrtinu, postigao je još dva važna pogotka u trenucima kada su domaći nakratko smanjili razliku, a ono gde je Partizan imao manjih problema u ovom delu igre bio je ofanzivni skok Zadrana.

Ipak, crno-beli su u prvom kvartalu uspeli da neutrališu najboljeg igrača Zadra Luku Božića koji je vezao tri promašaja iz igre, pa je prva četvrtina završena vođstvom Partizana od devet poena razlike - 24:15.

Never give up on a play!!@juandavisjr shows us why you should never give up on a play with this putback slam! 💥🔥@kkzadar #ABALiga #NLBSlamDunk pic.twitter.com/V0i377gxs1

— AdmiralBet ABA League (@ABA_League) April 17, 2023

Posle samo minut i po igre u drugom kvartalu, Partizan je preko Egzuma uvećao prednost na ''plus 15'', bilo je 30:15 za goste u tim trenucima, pa je trener Zadra morao da reaguje tajm-autom.

Arijan Lakić je svojim poenima prekinuo tu seriju crno-belih, ali Partizan je uspešno održavao dvocifrenu razliku i trojkom Nanelija na pet minita pre kraja druge četvrtine prvi put stigao i do 16 poena razlike - 36:20. To je bio uvod u seriju trojki crno-belih. Nešto kasnije trojku pogađa i Papapetru, pa opet Naneli, a onda i Smailagić za 45:26.

HALFTIME: @kkzadar - @PartizanBC 30:49

Davis 8 | Lessort 11

Live stats: https://t.co/mfwwSJqZsI#ABALiga pic.twitter.com/0xdxeGGWR6

— AdmiralBet ABA League (@ABA_League) April 17, 2023

Treća četvrtina je bila pravi rolerkoster. Prvo je Zadar serijom 7:0 vratio nadu u preokret, a onda je posle Obradovićevog tajm-auta Kevin Panter ponovo ušao u svoj prepoznatljivi šuterski ritam i crno-beli su relativno brzo stigli do maksimalne prednosti od 21 poena razlike.

Ukazao je trener Partizana u tim trenucima šansu i mladom Vukčeviću, kao i Madaru, ali od trenutka kada je Smailagić napravio četvrti prekršaj, stvari su na terenu ponovo počele da se menjaju.

Trener Obradović je prilično zamerio Smailagiću što je brzo ušao u problem sa faulovima, pa mu je propao plan da večeras nešto više odmori Lesora i Ledeja. Pogotovo kada je Zadar ušao u period svoje najbolje igre.

Domaći su ušli u sjajnu seriju i posle trojke Lakića pred kraj treće deonice prišli na samo sedam poena razlike - 62:55 za Partizan. Tu seriju je sa linije penala prekinuo Uroš Trifunović, pa su crno-beli u poslednjih deset minuta ušli sa devet poena prednosti - 64:55.

Pretio je Zadar i u četvrtoj četvrtini, raspucao se Dejvis, ali na drugoj strani je uzvraćao sjajni Džejms Naneli svojim najjačim oružjem, trojkama, a posle jedne od njih se i sam uhvatio za glavu ''u neverici'' kako je pogodio.

Na kraju ipak ubedljiva pobeda Partizana, ali će trener Obradović imati šta da kaže svojim igračima.

Bravo crno - beli!

Pobeda na gostovanju u Zadru u 26. kolu ABA Lige!✊🏽⚫️⚪️#KKPartizan #ABALiga pic.twitter.com/CBHevOMfNQ

— KK Partizan Mozzart Bet (@PartizanBC) April 17, 2023

Naneli je do kraja upisao pet pogođenih trojki za ukupno 15 poena, koliko je imao i Panter, a sa 13 su ih pratili Lesor i Egzum, kao i Trifunović sa 12 poena.

U ekipi Zadra večeras najefikasniji Dejvis sa 22 poena i osam skokova, Lakić i Drežnjak po 13, a Luka Božić 13 poena, 13 skokova i 9 asistencija.

ABA liga, 26. kolo

Nedelja

FMP - Mornar 101:76

Budućnost - Borac 85:87

Cedevita Olimpija - Mega 85:70

MZT - Cibona 87:74

Ponedeljak

Zadar - Partizan 78:88

20:00 Crvena zvezda - Split

Utorak 

18:00 Igokea - Studentski centar

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Vanja, supruga Novice Veličkovića

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.