PARNI VALJAK PREGAZIO ZMAJČEKE: Partizan ubedljivo slavio u majstorici i zakazao FINALE sa Zvezdom!

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Jun.2023, 20:08

"PARNI VALJAK" PREGAZIO "ZMAJČEKE": Partizan ubedljivo slavio u majstorici i zakazao FINALE sa Zvezdom!

Sve se sprema za spektakl...

Košarkaši Partizana slavili su u "majstorici" polufinala ABA lige u "Štark areni". Crno-beli su u trećem meču savladali ekipu Cedevite Olimpije, rezultatom 90:71 (24:16, 17:14, 24:23, 25:18).

Partizan je izvanredno započeo utakmicu, što šuterski, što agresivnom i organizovanom igrom u odbrani, pa je sredinom prvog kvartala Obradovićev tim vodio sa 17:5.

Takođe, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za razliku od prve dve utakmice, crno-beli su odlično kontrolisali skok rivala koji je u prethodnim mečevima neverovatno dominirao u tom segmentu igre.

Ali, od tog trenutka gosti počinju da nalaze rešenja za odbranu Partizana, raspoloženi plej Matic Rebec je pravio sve više problema crno-belima i njihova prednost se polako topila.

.@ZachLeDay32 is tough to stop in the paint 🔥😤@PartizanBC #ABAPlayoffs #NLBSlamDunk pic.twitter.com/fHUsKBD8kf

— AdmiralBet ABA League (@ABA_League) June 6, 2023

Na ulasku u drugu četvrtinu Partizan je imao još uvek ubedljivu prednost, bilo je 24:16, ali crno-beli nikako nisu uspevali da se vrate u ritam iz uvodnih pet minuta igre.

Šut sa distance je potpuno stao, ređali su se promašaji, a Ljubljančani su igrali sa sve više samopouzdanja i sredinom druge četvrtine su stigli do izjednačenja na 29:29.

Trener Obradović je reagovao izmenama i tajm-autom i tek povratkom u igru Alena Smailagića i Jama Madara Partizan ponovo vraća neophodnu energiju u odbrani.

Partizan je napravio seriju 7:0 i odbio nalet rivala, te se na odmor otišlo rezutatom 41:30.

U trećoj četvrtini već bolja igra Partizana, Madar i dalje sjajan u odbrani, Ledej je preuzeo glavnu ulogu u napadu, pa su crno-beli stigli i do 17 poena prednosti - 54:37.

Ali, gosti se nisu predavali i do kraja trećeg kvartala su prišli na 65:53, a početkom poslednje četvrtine Alibegović je pogodio za 65:55 i nagoveštaj nove rezultatske neizvesnosti.

.@allornunn21 is an expert in getting the crowd hyped 🔥@PartizanBC #ABAPlayoffs #NLBSlamDunk pic.twitter.com/k9uz1wQCuG

— AdmiralBet ABA League (@ABA_League) June 6, 2023

Uzvratio je Dante Egzum svojm trojkom, nešto kasnije je trojku pogodio i Smailagić, Partizan je odbio i taj nalet gostiju i definitivno slomio njihov otpor.

Sredinom poslednje četvrtine je već bilo i 25 poena razlike za Partizan kada je Danilo Anđušić pogodio trojku za 83:58 i tada je bilo potpuno jasno da Partizan ide u finale.

🛑 @ThiasLsf WITH THE REJECTION

👨‍🍳 @KPJunior_ COOKS WITH THE THREE @PartizanBC #ABAPlayoffs pic.twitter.com/8G2tZTfJjv

— AdmiralBet ABA League (@ABA_League) June 6, 2023

Posle tajm-auta gostiju Anđušić ponovo poentira za ''plus 27'', a u finišu meča trener Obradović je pružio priliku i talentovanom Savu Drezgiću koji je nedavno priključen seniorima.

Na kraju, Zek Ledej najefikasniji u Partizanu sa 17 poena, Naneli 12, Anđušić, Egzum i Smailagić po 11 poena.

Kod gostiju Dragić 15, Alibegović 11 poena i 5 skokova.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Ivana Marušić, devojka Zorana Popovića

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.