NA KRAJU TRIJUMF: Partizan pobedom okončao sezonu za zaborav

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Maj.2023, 20:02

NA KRAJU TRIJUMF: Partizan pobedom okončao sezonu za zaborav

Crno-beli završili na četvrtom mestu.

Fudbaleri Partizana završili su sezonu u Mozzart bet Superligi pobedom protiv Voždovca 2:1 (2:0) i na kraju su zauzeli četvrtu poziciju u šampionatu.

Imao je Partizan inicijativu od početka meča, ali nisu crno-beli uspevali da naprave nijednu šansu sve do 23. minuta kada Rikardo Gomeš šutirao, ali je Krunić uspeo da loptu izbaci u korner. Samo tri minuta kasnije Partizan je vodio 1:0, a strelac je bio Dijabate. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Probio je Dijabate sa desnog krila i šutirao u dalji ugao Krunićevog gola. Samo miut kasnije mogao je Dijabate da duplira prednost, ali je lopta otišla malo pored gola. Nastavili su crno-beli da pritiskaju Zmajeve koji nijednom nisu zapretili tokom prvih pola sata igre. Krunić je u 28. minutu odbranio šut Uroešvića sa distance, a u 32. minutu je Dijabate imao još jednu dobro priliku. Uspeo je da zaobiđe Krunića i šutira u padu, ali se golman Voždovca vratio na vreme da zaustavi loptu. Terensku dominaciju Partizan je krunisao drugim golom u 36. minutu, a strelac je bio Menig posle kombinovanja sa Nathom. Moglo je da bude i 3:0 za Partizan, ali je Rikardo posle dobre akcije u 44. minutu pogodio stativu, pa je ostalo 2:0 na poluvremenu za crno-bele.

U istom stilu je Partizan natavio i u drugom poluvremenu. Kolorado je lepo šturiao u 48. minutu, ali je Krunić uspešno intervenisao, da bi dva minuta kasnije prvi put na meču zapretio Voždovac pošto je neprecizno šutirao Ivezić. Rikardo Gomeš je imao dobru šansu u 59. minutu, ali je Krunić uspeo da mu oduzme loptu kada je pokušao da ga predribla napadač Partizana. Voždovac je u 69. minutu ponovo zapretio preko Ivezića, ali je njegov udarac izblokiran. Baždar je imao veliku priliku u 78. minutu, nekoliko minuta pošto je ušao u igru, ali je šutirao pored stative, da bi minut kasnije Zmajevi postigli pogodak. Mitrović je proigrao Todorovića, ovaj odlično reagovao i savladao Popovića. Gomeš je još jednom imao odličnu šansu, ali je ponovo Krunić bio na visini zadatka. Mogao je Voždovac i do boda u završnici meča, ali je u 88. minutu Nešković u odličnoj šansi šutirao pored gola pa je ostaloo na kraju 2:1 za Partizan.

PARTIZAN - VOŽDOVAC 2:1 (2:0)

STADION Partizana

STRELCI: Dijabate 25, Menig 35 - Teodorović 79

PARTIZAN: Popović, Filipović, Ilić (od 46. Saničanin), Vujačić, Urošević, Kolorado, Pantić (od 46. Stjepanović), Dijabate (od 62. Jevremović), Natho (od 71. Baždar), Menig (od 71. Petković), Rikardo.

VOŽDOVAC: Krunić, Đorđević, Zečević, Damjanović, Đuričić, Ivezić, Lazarević (od 61. Teodorović), Jočić (od 55. Matić), Nešković, Stoisavljević (od 55. Vujanović), Burmaz (od 68. Mitrović).

Pogledajte kako izgleda Kelen, supruga Žuninja, fudbalera Mitjilanda

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.