PARTIZAN SE PREZNOJIO PROTIV HERCEGOVCA: Crno-beli zakazali polufinale sa Vojvodinom!

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Feb.2024, 21:53

PARTIZAN SE PREZNOJIO PROTIV HERCEGOVCA: Crno-beli zakazali polufinale sa Vojvodinom!

Četvrtfinale Kupa Radivoja Koraća.

Košarkaši Partizana savladali su ekipu Hercegovca iz Gajdobre u četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća, koji se održava u niškom Čairu. Rezultat je na kraju iznosio  92:67 (14:13, 23:16, 27:19, 28:19) u korist crno-belih.

Za večerašnji meč trener Partizana Željko Obradović ne može da računa na Alena Smailagića koji ima povišenu temperaturu, ali se u tim vratio Uroš Trifunović koji je nedavno takođe imao određenih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zdravstvenih problema i propustio je nekoliko prethodnih utakmica.

Partizan je, već ''tradicionalno'' ove zime, loše počeo meč. Trojkom Brekića, Hercegovac je poveo sa 5:2, Jaramaz je zatim smanjio na 5:4, ali je Partizan na tih četiri poena ostao sve do sredine prve četvrtine.

Tada se Trifunović raspucao, vezao je pet poena i vratio prednost Partizanu, da bi tim iz Gajdobre nakratko poveo. Ali, u finišu prvog kvartala Trifunović pogađa novu trojku, stiže do svog osmog poena, a Partizan do vođstva od 12:10.

Hercegovac bolje počinje i drugu deonicu, a trojkom Gaćeše tim iz Gajdobre stiže i do četiri poena prednosti - 18:14, pa je trener Partizana Željko Obradović odmah morao da traži tajm-aut.

🏆Mozzart Kup Radivoj Korać | Četvrtfinale

🏀1/4 | #KKPartizan 14 - 13 KK Hercegovac Gajdobra#KupKorac pic.twitter.com/0X9puJR1Uf

— KK Partizan Mozzart Bet (@PartizanBC) February 15, 2024

Uspeli su crno-beli da uzvrate, Balša Koprivica je sve više dolazio do izražaja, nešto kasnije i Zek Ledej, ali je i dalje to bila egal utakmica.

Ipak, na ulasku u poslednja četiri minuta druge četvrtine Ledej donosi crno-belima nešto osetniju prednost, bilo je 28:23 za Partizan, a Koprivica je počeo da se ističe i atraktivnim blokadama u odbrani.

Ono što je u tim trenucima bilo posebno zanimljivo je da su samo četvorica igrača postizala poene za Partizan - Ledej, Koprivica, Trifunović i Jaramaz, a nešto kasnije je Ledej stigao i do dvocifrenog učinka od 12 poena, za vođstvo 31:23.

Ledej, Koprivica, Trifunović i Jaramaz su do pred kraj druge četvrtine bili jedini igrači koji su se u ekipi Partizana upisali u strelce, a onda je Doužer vezao pet poena i crno-beli su uvećali svoju prednost na ''plus osam'' - 37:29.

🏆 Mozzart Kup Radivoj Korać | Rezultat posle 20 minuta igre u četvrtfinalu#KKPartizan 3️⃣7️⃣ - 2️⃣9️⃣ KK Hercegovac Gajdobra #KupKorac pic.twitter.com/E0BY7EkFtf

— KK Partizan Mozzart Bet (@PartizanBC) February 15, 2024

Drugo poluvreme je počelo poenima Nanelija, kada je Partizan prvi put stigao do dvocifrene prednosti i posle toga je nekako za crno-bele sve postalo znatno lakše.

Sve veći broj igrača Partizana je počeo da rešava napade crno-belih, a posebno su se raspucali Vukčević, Kaminski, nešto kasnije i Avramović, pa je do kraja Obradovićev tim rutinski završio posao.

Na kraju, Vukčević najefikasniji sa 15 poena i 7 skokova, Ledej je ostao na 12 poena iz prvog poluvremena, po 11 su upisali Kaminski, Avramović (7 asistencija) i Koprivica (14 skokova), a Trifunović 10 poena.

U ekipi Hercegovca, Marić i Dimić najefikasniji sa po 14 poena.

Pobednik ovog meča u polufinalu će igrati sa Vojvodinom, koja je napravila iznenađenje, pošto je izbacila Megu 100:92.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.