EPILOG DRAME U MORAČI: Naneli ponovo U POSLEDNJIM SEKUNDAMA SPASIO Partizan! Igraće se MAJSTORICA

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Maj.2023, 20:20

EPILOG DRAME U MORAČI: Naneli ponovo U POSLEDNJIM SEKUNDAMA SPASIO Partizan! Igraće se "MAJSTORICA"

Serija se seli u Beograd.

Košarkaši Partizana uspeli su da na veoma teškom gostovanju u Podgorici, savladaju ekipu Studentskog centra, rezultatom 81:79 (21:19, 19:21, 23:20, 16:21) u drugom meču plej-of serije ABA lige. Junak meča je po ko zna koji put bio Džejms Naneli koji je u poslednjim sekundama meča, kada se rezultat najviše "lomio" pogodio veoma bitnu trojku. Ovom pobedom, Partizan je poravnao na 1:1 u seriji i tako zakazao "majstoricu" koja će se odigrati >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u Beogradu.

Nakon šokantnog poraza u Beogradu, Partizan ni u Podgorici nije počeo na zadovoljavajućem nivou što je SC Derbi iskoristio da stekne vođstvo koje je održava tokom najvećeg dela meča.

Izabranici Andreja Žakelja ponovo prave velike probleme "crno-belima", naročito u reketu gde gosti često nisu uspevali da pariraju rivalu. Ponajviše zahvaljujući raspoloženom Flečeru Megiju sa 10 postignutih poena.

MATEO DREŽNJAK GETS HIS SQUAD HYPED! 😤#ABAPlayoffs #NLBSlamDunk @kkscderby pic.twitter.com/hxkqOIHDXG

— AdmiralBet ABA League (@ABA_League) May 18, 2023

Ono što može da raduje navijače beogradske ekipe pred nastavak susreta jeste veoma dobra partija Dantea Egzuma koji je postigao 13 poena, ali pojedini segmenti igre ne obećavaju.

Šut za tri poena je ispod 20 posto (2 od 11), videćemo kako će se odvijati nastavak susreta u Morači.

Na poluvreme se otišlo nerešenim rezultatom, ali su "Studenti" na sjajan način otvorili treću četvrtinu i napravili seriju 7:0, nakon čega su Beograđani počeli da tope prednost domaćina.

Nasatavio je Egzum sa veoma dobrom partijom, u jednom trenutku probudio se i Lesor, potom i Naneli, pa je Partizan upravo zahvaljujući poenima gorepomenutih košarkaša i stigao do prvog vođstva u drugom poluvremenu.

It is really fun watching @kkscderby this season! 🔥

What a connection between Mateo Drežnjak and Zvonimir Ivišić! 🥶#ABAPlayoffs #AdmiralBetMagicMoment pic.twitter.com/EvUirkBUuq

— AdmiralBet ABA League (@ABA_League) May 18, 2023

Tek na početku poslednje deonice, koja nam je donela pravu dramu.

Bila je to rovovska bitka ispod dva obruča, ekipe su se smenjivale u vođstvu, mada je SC Derbi imao primat, da bi poenima Džejmsa Nanelija Partizan konačno stigao na "plus pet".

Presudila je još jedna trojka Nanelija u poslednjem napadu Partizana, dok SC Derbi nije mogao da iznenadi u poslednjim trenucima meča.

Očajan šut za tri poena (7 od 28) pratio je Partizan tokom čitavog susreta, međutim "crno-beli" su posle velike drame uspeli da izjednače u seriji i meč odluke presele u Beograd.

Najzaslužniji za pobedu Partizana bili su Dante Egzum sa 24 poena, dok je Džejms Naneli postigao poene kada je bilo najbitnije, skupio ih je 23.

U redovima SC Derbija, Magi je postigao 15 poena, dok su Ivišić i Pavličević postigli po 12, odnosno 11.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Vanja, supruga Novice Veličkovića

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.