POLUVREME: Agonija crno-belih, isključen Ostojić, Metalac - Partizan 1:0!

Izvor: Blic, 01.Nov.2015, 17:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POLUVREME: Agonija crno-belih, isključen Ostojić, Metalac - Partizan 1:0!

Fudbaleri Metalca domaćini su Partizanu u 16. kolu Superlige (16.00), a dešavanja iz Gornjeg Milanovca možete pratiti uživo uz Blicsport. Trenutno je 1:0 golom Mladenovića iz penala u 17. minutu, a u 29. je Ostojić isključen posle grubog starta.

Prvo poluvreme u toku: Metalac poveo iz penala, Partizan sa desetoricom!

Prvih 10 minuta pokazali su i želju fudbalera Metalca da napadnu i iskoriste ranjivost odbrane Partizana, koja je mnogo puta pala ove >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << jeseni. Već u 11. minutu Kljajić je morao da interveniše posle kornera, onda je i Subić intervenisao.

Malo kasnije, penal je dosuđen domaćinima, kada je Ostojić bio "ukopan" u duelu sa Đenićem koji je olako pao, a onda je defanzivcu Partizana pokazan i žuti karton. Siguran egzekutor bio je Nemanja Mladenović. Iako je Kljajić "pročitao" udarac, šut je bio previsok i precizan.

Prekid zbog ispada "grobara"

U završnici poluvremena došlo je do manjeg prekida kada su "grobari" pogodili linijskog sudiju ispod istočne tribine, ali je posle dva minuta pauze meč nastavljen.

Potpuno beživotno delovala je igra Partizana, kao da se igrači nisu dovoljno brukali u dosadašnjem toku šampionata, pa je tek u 25. minutu viđen prvi ozbiljniji pokušaj, ali ne iz igre. Babović je iskosa sa desne strane izveo slobodan udarac, lopta je otišla tik preko prečke.

Agonija za Partizan postala je još veća kada je Ostojić isključen zbog obaranja protivničkog igrača povlačenjem za dres na sredini terena. Iako je sudija Dimitrijević dugo bio u dilemi oko odluke, ipak je izvadio crveni karton. Koliko je situacija kod penala bila diskutabilna, za drugu je Ostojić ipak bio sam kriv, jer je bio svestan da ima jednu opomenu, a nije bilo potrebe za preoštar start na sredini terena.

Neodlučan je bio Ljubinko Drulović dugo oko izmene posle isključenja, reagovao je tek posle nekoliko minuta izvođenjem Nemanje Petrovića, kog je zamenio Lazarom Ćirkovićem.

Uoči meča

Crno-beli prolaze kroz superligašku krizu, na poslednja četiri meča zabeležili su samo jednu pobedu u šampionatu, a prethodne nedelje remizirali su sa ekipom Mladosti u Lučanima sa 2:2.  Metalac u meč ulazi posle minimalnog poraza od OFK Beograda sa 1:0.

Trener aktuelnog prvaka Ljubinko Drulović rešio je da dosadašnjeg prvog čuvara mreže Živka Živkovića odmeni Filipom Kljkajićem, dok je u špicu umesto uobičajenog startera Božinova "zlatni orlić" Ivan Šaponjić.

Metalac - Partizan 1:0

(Mladenović 17)

Stadion: FK Metalac Gledalaca: - Sudija: Dejan Dimitrijević

Metalac: Belić - Nikodijević, Otašević, Simić, Rnić, Panić, Brkić, Mladenović, Dimitrijević, Merdović, Đenić

Partizan: Kljajić, Vulićević, Ostojić, Balažic, Subić, Petrović (od 36. Ćirković), Jevtović, Stevanović, Babović, Umaru, Šaponjić

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.