POLOŽEN KAMEN-TEMELJAC ZA SPORTSKU HALU U UŽICU

Izvor: Kurir, 09.Okt.2010, 18:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POLOŽEN KAMEN-TEMELJAC ZA SPORTSKU HALU U UŽICU

UŽICE - Ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić - Marković danas je, u užičkom naselju Krčagovu, sa gradonačelnikom Užica Jovanom Markovićem i narodnim poslanikom Branislavom Mitrovićem, položila kamen-temeljac za izgradnju sportske hale, koja će koštati oko stotinu miliona dinara.

Ministarka je, na prigodnoj svečanosti, istakla da se radi o tipskom projektu hale, koja će se graditi uz pomoć sredstava NIP-a, naglasivši da se sličan objekat realizuje za >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << potrebe Košarkaškog kluba "Partizan" u Beogradu, i da će uskoro početi izgradnja hala u još dva grada u Srbiji.

"Užice, koje ima šest prvoligaških ekipa, zaslužuje ovakav objekat, ali je on, pre svega, namenjen za školsku omladinu, pa tek onda i za potrebe vrhunskog sporta", istakla je ona na svečanosti koja je priređena povodom Dana grada Užica.

Član Gradskog veća Ilija Mićević, zadužen za kulturu i sport, precizirao je da je za prvu fazu izgradnje ovog objekta, što podrazumeva građevinske radove, obezbeđeno 46 miliona dinara, u čemu je učešće grada Užica 12 miliona, dok je ostatak sredstava obezbeđen iz NIP-a.

Sportska hala u Krčagovu trebalo bi da bude završena do kraja naredne godine, s tim da će grad Užice konkurisati za nova sredstva od oko 60 miliona dinara, koliko će biti neophodno za opremanje objekta i uređenje partera.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.