POJAČANJE GODINE: Miloš Jojić se vratio u Partizan - pao dogovor sa Turcima

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Okt.2020, 17:47

POJAČANJE GODINE: Miloš Jojić se vratio u Partizan - pao dogovor sa Turcima

Dugo su ga čekali crno-beli.

Strpljenje se isplatilo, Partizan je dočekao najveće pojačanje u letnjem prelaznom roku, pošto je Miloš Jojić napokon odlučio da se vrati u Humskoj i nastavi niz povratnika koji traje godinama unazad.

Crno-beli su uspeli da se dogovore sa Bašakšehirom, kao i sam fudbaler, pa će ubrzo priključiti timu iz Humske, saznaje Telgraf.

Tim pre, mogao je verovatno svakodnevno da čuje i informiše se o pozivima trenera >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Aleksandra Stanojevića, koji ga je označio “najvažnijim pojačanjem u prelaznom roku”, napomenuvši nekoliko puta da bi ga rado video u svom timu. Isto su mu predočili i čelnici kluba, koji su imali težak zadatak da se dogovore sa Turcima, a da to ne bude opterećujuće za klupsku kasu, jer Jojić nije jeftin fudbaler.

Na kraju su se kockice složile, iako je možda bilo korisnije da se to dogodi u evropskim kvalifikacijama, kada bi iskustvo i kvalitet igrača bili možda i presudni, no, crno-beli su još u igri za domaće trofeje i dolazak Jojića se svakako biti od velike koristi.

Za miran odlazak na reprezentativnu pauzu, Partizan bi morao da da savlada Metalac danas (18.00) u Gornjem Milanovcu. Kvota na crno-bele je 1,45, a na pobedu gostiju bez primljenog gola (Sigurna pobeda) čak 2,60. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Metalac - Partizan.

Miloš Jojić je prošao sve mlađe selekcije tima iz Humske, kao i kaljenje u filijali Teleoptiku da bi 2012. godine bio prekomandovan u prvi tim.

Za crno-bele je tokom dve sezone odigrao 35 mečeva i postigao 10 golova, od kojih je svakako najbitniji onaj postignut iz slobodnog udarca u 144. večitom derbiju, 18. maja 2013. godine, koji je Partizanu doneo titulu prvaka države.

U zimu 2014, godine prešao je u redove Borusije iz Dortmunda, u transferu vrednom 2,2 miliona evra, a branio je još i boje Kelna, te pomenutih Bašekšehira i austrijskog Volzbergera, gde je odigrao veoma dobru polusezonu i na 14 mečeva, postigao jedan gol i upisao pet asistencija.

Još uvek nije definisano ni da li bi dolazak Jojića izazvao određena pomeranja u veznom redu, jer se radi o igraču koji podjednako dobro pokriva i pozicije u centralnom delu terena, ali i po bokovima.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.