PLEJ-OF: Repriza 2007, 2009, ili nešto novo?

Izvor: Mondo, 11.Jun.2013, 18:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PLEJ-OF: Repriza 2007, 2009, ili nešto novo?

Partizan treći put u poslednjih sedam sezona nije uspeo da "dokrajči" Zvezdu odmah posle vođstva od 2:0 u finalu plej-ofa.

Poraz od Crvene zvezde Telekom u ponedeljak uveče, Duško Vujošević i navijači Partizana mt:s mogu da svrstaju u kategoriju "deja vu", ili "već viđenog".

Razlika u odnosu na 2007. i 2009. godinu (kada su crno-beli takođe vodili sa 2:0 u pobedama i bili domaćini trećeg meča) je u tome što aktuelni Partizanov sastav po imenima nije >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << kvalitetniji od protivnikovog, kao što je bio u ono vreme.

Sličnosti su pripremljeno, pa odloženo slavlje, kao i Vujoševićeve opomene da "nije gotovo", koje kao da niko od igrača i navijača nije uzimao za ozbiljno.

Otpisana Zvezda reagovala je na pravi način i 2007, kada je bilo 77:91 (uz 29 poena Radivojevića i 27 poena Gurovića), zatim 2009, kada je slavila rezultatom 58:63 i konačno ove sezone - 74:81, iako je Partizan vodio sa 58:48.

Međutim, crno-beli su u oba slučaja bili pobednici na kraju...

Dok su se 2007. popeli na tron pred većinom Zvezdinih navijača (67:84 - u seriji 3:1), dve godine kasnije su trijumfovali tek u petoj utakmici (73:61 - 3:2), što je bila i jedina Partizanova "majstorica" u finalima plej-ofa, tokom i dalje aktivne serije od 11 uzastopno osvojenih titula.

"Iz iskustva sam znao da je problem bilo koga pobediti tri puta uzastopno u kratkom razmaku, to je prosto karakteristika sporta. Čak i srednjoškolski tim, a kamoli Zvezdu, koja ima rešenu finansijsku situaciju, publiku, kvalitet i mrežu novinara, koji sve to prate onako kako njoj odgovara", rekao je Vujošević u utorak na konferenciji za medije.

Komentarišući izgubljenu utakmicu prethodne večeri, strateg crno-belih je rekao da i dalje nije siguran da li igrači "nisu do kraja čuli" njegovo upozorenje.

"Nismo bili do kraja koncentrisani, možda zbog prevelike želje da se posao završi, možda što smo odjednom postali favoriti protiv Zvezde, koja nas je zasluženo pobedila. Ipak, mi vodimo 2:1 i siguran sam u uspeh svog tima. Optimista sam da ćemo slaviti već u četvrtak".

Da bi se to dogodilo...

"Mora da se igra agresivnije i energičnije, sa boljim skokom, više trčanja... Opet smo u situaciji da se grčevito borimo. Retko igrače 'prozivam' pojedinačno, posebno nakon poraza, ali za poslednji poraz sigurno ima i pojedinačne odgovornosti. Za to sledi dobronamerna kritika, a da bi kritika bila dobronamerna, ne sme da bude javna".

Vujošević je dodao da je u ishodu druge i treće utakmice značajnog udela imala i - sreća.

Njegov tim u petak je preokrenuo rezultat zahvaljujući trojkama Bogdanovića i Bertansa u finišu, pa ga zato u ponedeljak nisu iznenadili neverovatni pogoci Savovića, Rakočevića, Nelsona...

"Uticaj sreće se u serijama od više utakmica uvek izbalansira i to je trebalo imati u vidu, posebno ako si iz tog 'prtljaga' već nešto uzeo".

Ostaje da se vidi može li Zvezda prvi put u istoriji da se vrati iz deficita od 0:2. Pobeda u sredu predstavljala bi drugi korak na tom putu, ali preokret bi i tada bio daleko. Kao što je Partizanu sada daleko 12. titula, uprkos vođstvu od 2:1.

(I. B. - MONDO, foto: MN Press)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.