PARTIZAN VEČERAS (21) ČEKA AZ ALKMAR Crno-beli priželjkuju reprizu 2015. godine

Izvor: 011vodič.com, 19.Sep.2019, 16:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PARTIZAN VEČERAS (21) ČEKA AZ ALKMAR Crno-beli priželjkuju reprizu 2015. godine

Nekadašnji trener Partizana Zoran Milinković bi mogao u četvrtak da recituje onu čuvenu pesmu Jovana Jovanovića Zmaja “Gde ja stadoh, ti produži”. Bila bi to poruka za Savu Miloševića, sadašnjeg stratega crno-belih jer on će imati zadatak da ponovi Milinkovićev uspeh, da savlada AZ Alkmar u grupnoj fazi Lige Evroper.
MAXBET ASISTENCIJA 1x&0-3, W1
Taj meč 1. kola je na programu u četvrtak od 21.00, a zbog kazne UEFA tribine Humske će biti zatvorene za navijače. >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << Ipak, one neće biti prazne, već će kao i u kvalifikacijama protiv Moldea na njih moći da uđu deca iz domaćih fudbalskih školi, u pratnji svojih trenera.
Oba prethodna susreta Partizana i AZ Alkmara pripala su našem predstavniku. To je bilo u sezoni 2015/16, kada su Milinkovićevi izabranici slavili sa 3:2 u srpskoj prestonici, a potom i sa 2:1 u Alkmaru. Tada je crno-bele od prolaza u narednu fazu odvojio onaj nesrećni meč sa Augzburgom i gol Bobadilje u samom finišu meča.
Holanđani su uvek rado viđeni gosti u Humskoj. Pored pomenutog meča sa AZ-om, Partizan je dva puta pred svojim navijačima tukao i Groningen. S druge strane, timu iz Alkmara je ovo peti put da dolazi u Srbiju. Ima još dva remija i pobedu nad Vojvodinom.
Crno-beli imaju neobične nizove na svom terenu, kada gledamo međunarodna takmičenja. U poslednjih 10 evropskih mečeva Partizan nema poraz u Beogradu. Ostvario je osam pobeda i dva remija. Međutim, ako gledamo susrete grupne faze Lige Evrope na tom istom stadionu, serija rezultata je lošija. Od 15 utakmica, Partizan je slavio samo na četiri, dok je čak sedam puta bio poražen.
Dok se mi ponosimo time što ćemo prvi put imati po jednog predstavnika u Ligi šampiona i Ligi Evrope, Holanđani će ove godine imati duplo više klubova u takmičenjima pod pokroviteljstvom UEFA. Ajaks igra Ligu šampiona, dok će pored AZ-a, za pehar Lige Evrope da se bore PSV Ajndhoven i Fejenord.
U pobedi nad AZ-om pre četiri godine učestvovao je sadašnji rezervni golman crno-belih Filip Kljajić. Njegov saigrač Rajko Brežančić mu je tada bio rival, pošto je nastupao za Holanđane. Lazar Marković je takođe igrao protiv AZ-a, ali ne u Partizanu, već u dresu Bnefike, 2014. godine u četvrtfinalu Lige Evrope. Na obe utakmice je ušao sa klupe, a lisabonski tim je trijumfovao.
Protiv AZ-a je igrao i Umar Sadik, napadač crno-belih na pozajmici iz Rome. On je pre dve sezone bio na pozajmici u NAC Bredi, a uspeo je i da zatrese mrežu, u porazu od 3:1.
Prednost osvajača Kupa Srbije može da bude i to što je treneru AZ Alkmara, Arneu Slotu, ovo prva sezona u kojoj samostalno vodi neki klub. On je ranije bio pomoćnik Džona van den Broma. Njemu je, međutim, istekao ugovor ovog leta i prešao je u Utreht, pa je Slot dobio priliku da radi kao šef stručnog štaba.
Ne može se reći ni da je Partizanov Milošević nešto iskusniji trener, pošto on ima svega nekoliko meseci iskustva više. Možda će baš to, ko zna, da bude presudno u ovom prvom meču grupne faze Lige Evrope…


The post PARTIZAN VEČERAS (21) ČEKA AZ ALKMAR Crno-beli priželjkuju reprizu 2015. godine appeared first on Magazin o pop kulturi i zvezdama.

Nastavak na 011vodič.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NAJNOVIJA VEST IZ HUMSKE: Partizan u pregovorima sa UEFA da se otvori južna tribina za meč sa AZ Alkmarom!

Izvor: Kurir, 19.Sep.2019

Fudbalski klub Partizan večeras od 21 čas igra sa AZ Alkmarom prvi meč grupne faze Lige šampiona.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.