PARTIZAN U KRIZI IDE ŽALGIRISU

Izvor: Kurir, 19.Okt.2010, 08:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PARTIZAN U KRIZI IDE ŽALGIRISU

Posle Duleta potop, ili... Košarkaši Partizana posle dva neplanirana poraza u regionalnom NLB prvenstvu dočekuju start u elitnom takmičenju - Evroligi. Crno-beli u četvrtak započinju svoje evropsko putešestvije utakmicom protiv Žalgirisa u Kaunasu (18.45), u okviru grupe

Posle Duleta potop, ili...

Košarkaši Partizana posle dva >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << neplanirana poraza u regionalnom NLB prvenstvu dočekuju start u elitnom takmičenju - Evroligi. Crno-beli u četvrtak započinju svoje evropsko putešestvije utakmicom protiv Žalgirisa u Kaunasu (18.45), u okviru grupe A.

Crno-beli će bez trenera Duška Vujoševića, ali sa mladim stručnjakom Vladom Jovanovićem, pokušati da odigraju makar približno dobro kao prošle godine, kada su se plasirali na završni turnir u Parizu

- Možda smo posle žreba svi mislili da smo dobili lakšu grupu, ali utisak je promenjen. Svi rivali su se odlično pojačali zahvaljujući velikim budžetima, a iz kvalifikacija je u našu grupu ušao nezgodni Himki. Naš prvi cilj je plasman u Top 16 fazu - rekao je Jovanović, koji ima težak posao da nastavi seriju uspeha zasnovanim na sistemu rada Duška Vujoševića.

Iz prošlogodišnjeg sastava u crno-belom dresu su ostali Dušan Kecman, Jan Veseli, Petar Božić i Branislav Đekić, dok su kao pojačanja stigli Dragan Milosavljević, Raško Katić, Slovenac Jaka Klobučar, Australijanac Nejtan Džavai i Amerikanac Oliver Lafajet. Tu su i mladi igrači Vladimir Lučić, Nemanja Jaramaz i Aleksandar Mitrović.

Kao najveći favorit za titulu u Evroligi ove sezone nameće se šampion Barselona. Svoje želje ima i Olimpijakos sa Dušanom Ivkovićem, kao i standardno dobar Panatinaikos Željka Obradovića, te Kaha Laboral Duška Ivanovića, kao i CSKA sa Duškom Vujoševićem.

(S. R.)
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.