PARTIZAN - TIM ZA JANG BOJS: Jevtović zbog skoka i sedam debitanata u LE

Izvor: MozzartSport.com, 13.Sep.2017, 20:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PARTIZAN - TIM ZA JANG BOJS: Jevtović zbog skoka i sedam debitanata u LE

Đukić napravio dve promene u odnosu na prethodni prvenstveni susret

(Od specijalnog izveštača MOZZART Sporta iz Švajcarske)

Ima (li) Miroslav Đukić šifru za otvaranje sefa švajcarske banke?

Pre četiri godine uspeo je da ga otključa, uzme tri boda na stadionu Sent Galena (3:2) i odnese ih u Valensiju, a sad sličnu "pljačku" planira da izvede u Bernu i fudbalerima Partizana već na početku misije "proleće 2018" taj cilj učini dostižnijim.
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << />
Kao što je najavljivao, neće previše menjati šef struke crno-belih na gostovanju Jang Bojsu (četvrtak, 19.00, TV Arenasport 3). Svega dve izmene u odnosu na startere sa poslednjeg prvenstvenog meča. Očekivane. Saša Marjanović nije ni licenciran za grupnu fazu Lige Evrope, samim tim je van konkurencije, dok će se Danilo Pantić preseliti na klupu, a u startnih 11 će - ne bude li iznenađenja u poslednji čas - Marko Jevtović i Marko Janković.

Odluka da Jevtović dobije prednost u odnosu na Milana Radina, koji je odlično obavio posao u dvomeču sa Videotonom, zasnovana je na analizi protivnika i zaključku da se igra viceprvaka Švajcarske zasniva na dugim loptama i čestim centaršutevima i da je zbog toga nekadašnji prvotimac Novog Pazara pogodniji za ovaj meč. Uostalom, viši je od Radina (192 cm - 173 cm) i procena Đukića je da bi trebalo da se u vazduhu nadmeće sa korpuletnim rivalima.

SPECIJALI: Zvezda i Partizan u Ligi Evrope i Zvezda vs Partizan u Ligi Evrope

Jevtović će igrati u tandemu sa Evertonom Luizom, što je od početka sezone bio slučaj još na gostovanjima Spartaku u Subotici i Olimpijakosu u Atini. Na oba je Partizan ostao neporažen (1:0, 2:2).

Kako je Marko Janković predahnuo u okršaju sa Mladosti iz Lučana, sigurno se vraća u tim iz koga će za ovu priliku istisnuti Pantića, zauzeti standardnu poziciju desnog krila, a na suprotni kraj terena poslati Zorana Tošića. Mada, očekuje se da njih dvojica tokom meča u Bernu često menjaju pozicije, kako bi pokušali da zbune odbranu tima Adolfa Hutera.

MOZZART KVOTE

(1,92) Jang Bojs (3,50) Partizan (3,90)

Napad Partizana u Bernu predvodiće, opet očekivano, Ognjen Ožegović, iza njega dejstvovaće Leandre Tavamba, a dileme nema ni kad je u pitanju odbrana, posebno ako se zna da je nesavladana u poslednjih pet takmičarskih utakmica.

U ovako zamišljenom timu crno-belih Vladimir Stojković, Miroslav Vulićević, Marko Jevtović i Zoran Tošić imaju iskustvo igranja grupne faze Lige Evrope. Ostala sedmorica će debitovati na ovom nivou takmičenja.

Kako je Đukić u Švajcarsku poveo 20 igrača, dvojica će morati da ostanu van protokola.

Verovatni sastav Partizana: Stojković - Vulićević, Nemanja R. Miletić, Ostojić, Nemanja G. Miletić - Everton, Jevtović - Janković, Tavamba, Tošić - Ožegović.

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.