Izvor: MozzartSport.com, 29.Sep.2021, 19:12

PARTIZAN – TIM ZA FLORU: Povratak Markovića i Jojića, dečurlija na čekanju

Živković prvi izbor na desnom boku, Ivanu Obradoviću prednost na levom

Samo jedna reč dovoljna je da opiše ambijent u Humskoj pred nastavak grupne faze Lige konferencije. Zicer! Ovakve prilike u evropskom fudbalu su retke i zato moraju da se koriste ako Partizan planira proboj u narednu rundu takmičenja. Na crtu mu izlazi Flora koja, na prvi, a i na drugi pogled, ne bi smela da mu predstavlja veći problem na putu ka novoj pobedi.

ČETVRTAK, 18.45: (1.23) >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << PARTIZAN (7.00) FLORA (14.0)

Posebno zbog uverljivog izdanja na Kipru pre dve sedmice i uspešnog posla u Superligi. Na osnovu tih rezultata svi u klubu veruju da će razoružati estonskog predstavnika i ostati na čelu tabele Grupe B pred dvomeč sa Gentom posle reprezentativne pauze.

Ka bodovima koje je deo javnost već unapred upisao, Parni valjak bi trebalo da krene u sličnom sastavu kao kad je savladao Anortozis. Uz verovatno dve korekcije. Prva će izvesno biti na poziciji desnog beka, pošto je trener Aleksandar Stanojević najavio kako će Marko Živković igrati pre Aleksandra Miljkovića u četvrtak veče. Druga je projektovana promocija Miloša Jojića na mesto zadnjeg veznog, što je nagovešteno još u sastavu za prvenstveni duel sa Spartakom, kad je tek u završnici zamenio Aleksandra Šćekića (počeo u Nikoziji) i tako se osvežio za evropsku avanturu.

Jojić je logičan izbor u situaciji kad se od Partizana očekuju kontinuirani napadi, baš kao što se na desnom krilu očekuje Lazar Marković, iako je kapiten propustio minula dva meča u borbi za bodove, u Lučanima i sa Subotičanima. U oba slučaja menjao ga je – i to veoma dobro – Nikola Terzić, ali Stanojević je samo jedan evropski meč ove sezone (premijerni sa DAC-om) krenuo sa mladim fudbalerom (tada Nemanjom Jovićem), što jasno sugeriše da je na međunarodnoj pozornici mesto rezervisano za nešto iskusnije igrače. Mlađi će morati da čekaju šansu na klupi.

Tako se na desnoj strani ofanzive očekuje Kvinsi Menig, pre Nemanje Jovića, pa i Terzića koji bi mogao suštinski da se pomeri na tu stranu terena. Pogotovo što je novajlija iz Tventea počeo da konkretno doprinosi rezultatima, publici u Humskoj se u nedelju veče predstavio dvema asistencijama i golom, deluje razumljivo da, kad je već u formi, bude podrška Rikardo Gomešu. A napadač sa Zelenortskih Ostrva kao prva puška Partizana, jedini fudbaler koji je počeo sve mečeve od početka sezone, zauzeće mesto u špicu.

Sve ostalo se zna: Popović će biti među stativama, Vujačić i Saničanin predstavljaju siguran štoperki tandem, Zdjelara samo vanredne okolnosti mogu da pomere iz ekipe, Natho će opet dejstvovati kao „desetka“... Jedina (mala) dilema u vezi startnih 11 vezana je za poziciji levog beka. Slobodan Urošević nije bio u konkurenciji za poslednje dve utakmice, usled posledice lakše povrede, šansu je dobio i iskoristio Ivan Obradović (posebno u Lučanima), valja imati na umu da je bivši reprezentativac počeo i duel sa Kipranima, ali da je Urošević do revanša sa Santa Klarom bio redovan starter (tad nije igrao zbog kartona). Kako sad stvari stoje, Obradović će početi meč, pogotovo što se očekuje pritisak domaćina od početka.

Očekivani tim Partizana za meč sa Florom u formacijskom rasporedu 4-2-3-1 trebalo bi da bude: Popović – Živković, Vujačić, Saničanin, Obradović – Zdjelar, Jojić – Marković, Natho, Menig – Rikardo.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.