Izvor: MozzartSport.com, 06.Apr.2021, 20:21

PARTIZAN – TIM ZA DERBI: Jović je drugi bonus, Lazar Marković ulazi s klupe

Verovatno pet promena u odnosu na jesenji duel sa Zvezdom

Prošlo je skoro pola godine od prethodnog derbija, promenilo se dosta toga u Partizanu, a promeniće se – sva je prilika – i „pola“ tima u odnosu na jesenje odmeravanje snaga sa Crvenom zvezdom. Trener crno-belih Aleksandar Stanojević poslaće na stadion „Rajko Mitić“ drastično drugačiju ekipu u odnosu na onu koja je 18. oktobra odigrala 1:1.

Sa čak pet izmena. Logično, na svakom delu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << terena.

Sigurno među starterima neće biti štopera Makija Banjaka, koji je potpuno izgubio status prvotimca u drugoj polovini 2020, pad forme uticao je da se strelac vodećeg gola na tom susretu Filip Stevanović preseli na klupu, skromnija minutaža, kao posledica borbe sa virusom korona i putovanjem na turneju selekcije Superlige u Srednju Ameriku uticala na status Saše Zdjelara i Slobodana Uroševića, dok je Sejduba Suma ionako već odavno više džoker nego fudbaler koji počinje utakmice, pa će tako biti i u sredu od 18 časova.

S kojim će onda snagama Partizan u juriš na tri boda, vredna uključenja u šampionsku trku?

Osam startera mogao bi svaki Grobar u „pola noći“ da pogodi. Za preostale tri pozicije rekao je i trener Aleksandar Stanojević da se premišlja. U pitanju su levi bek, centralni vezni i levo krilo.

Nije još potvređeno, međutim, velika je verovatnoća da će se crno-beli na derbiju osloniti na momke zavidne minutaže u prolećnom delu sezone i da velikih tumbanja pred ovako bitan meč ne bi trebalo da bude. A to onda znači da će levom stranom terena u odbrani dejstvovati Ivan Obradović, koji usput ima i ofanzivne karakteristike i mogao bi ubacivanjem, pa i nekim centaršutom da pomogne u kreaciji napada.

Druga dilema Stanojevića ticala se koga da upari sa Aleksandrom Šćekićem na mestu zadnjeg veznog. Iako je reprezentativac Crne Gore minulih sezona izgradio sjajan tandem sa Sašom Zdjelarom da njih dvojica maltene žmureći mogu da igraju, posebno derbije ili evropske utakmice, ovoga puta veće šanse se daju Milošu Jojiću. Najviše zbog toga što je, za razliku od Zdjelara, u ritmu, a i učinak mu je sve vidljiviji, jer je ovog proleća dao dva i asistirao za četiri gola. Nisu zanemarljivi ni njegovi ubačaji iz kornera ili slobodnih udaraca, od kojih bi Partizan mogao da profitira.

Za kraj, sve ukazuje da će na levom krilu da se pojavi Nemanja Jović i tako popuni mesto drugog bonus igača (prvo rezervisano za štopera Svetozara Markovića). Mladi krilni vezista je eksplodirao ovog proleća, dao je četiri gola, raznovrstan je i u boljoj poziciji od Filipa Stevanovića.

Sve ovo trebalo bi da znači da stručni štab Partizana ima luksuz da na klupi zadrži igrače od imena, kakvi su Lazar Marković i Sejduba Suma i da ih ubaci kao prvu ili drugu rezervu, ukoliko prvotimci ne budu stigli do željenog rezultata.

Sva ostala mesta u timu su maltene zakucana, pa se očekuje da Aleksandar Stanojević u sredu pošalje na megdan Crvenoj zvezdi sledećih 11, u već tradicionalnom rasporedu 4-2-3-1: Stojković – Miljković, S. Marković, Vujačić, Obradović – Šćekić, Jojić – Asano, Natho, Jović – Holender.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.