PARTIZAN RASPUSTIO TIM: Igrači stavljeni na transfer listu

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Apr.2023, 10:58

PARTIZAN RASPUSTIO TIM: Igrači stavljeni na transfer listu

Nizali dobre rezultate, ali...

Partizan Esports će neko vreme napraviti pauzu od CS:GO, a igrači koji su nastupali za crno-bele stavljeni su na transfer listu.

Nakon osam meseci Partizan Esports stavlja tačku na CS:GO projekat. Ekipa koju je predvodio Luka Vuković je formirana u avgustu prošle godine, a u proteklom periodu crno-beli >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << su promenili nekoliko igrača i igrali veliki broj turnira što im je u jednom momentu donelo i proboj u top 50 ekipa sveta.

I pored konstantnog napretka Partizan nije uspeo da se probije na takmičenja najvišeg ranga.

U zvanično saopštenju Partizan je naveo sledeće:

- Svedoci smo sjajnog projekta u poslednjih devet meseci u vidu naše CS:GO ekipe, koja je mnogo doprinela izgradnji Partizan Esportsa kao brenda i zajednice. Ipak, odlučili smo da pauziramo naše CS:GO aktivnosti u narednom periodu, ali to ne znači kraj za ovu diviziju.

Odluka nije bila laka, ali svakako je uslovljena brojnim faktorima na koje ni mi sami ne možemo da utičemo. Svedoci smo veoma teške ekonomske situacije u esport svetu, gde se u poslednjem periodu ugasio veliki broj timova, te su se brojni ključni investitori i sponzori povukli. Svakako jedan od osnovnih problema jeste i činjenica da ovakav vid sporta još uvek nije priznat u našoj državi i regionu. Partizan kao i ostatak domaće esports industrije ne dobija pomoć od države, što znatno otežava opstanak, kao i bilo kakvo napredovanje. Nadamo se da će se ova situacija u budućnosti promeniti, te da će uslovi biti znatno bolji od postojećih. U ovakvoj situaciji Partizan je nemoguće privatizovati, zbog postojećeg zakona, te je klub zaključan u okviru sponzorstva sa drugim kompanijama i firmama. Što se dokazalo totalno nestabilno.

Što se tiče naših igrača, oni su stavljeni na transfer listu i naša organizacija će im pomoći u pronalasku novih timova i mesta gde će moći da pokažu svoj nesumnjivi kvalitet.

Još jednom želimo da iskoristimo priliku da se zahvalimo svih igračima i stručnom štabu na svemu što su uradili za naš crno-beli tim u prethodnom periodu, te da im poželimo sve najbolje u budućnosti - stoji u saopštenju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.