PARTIZAN OTPISUJE POLA TIMA: Nakon očajne sezone, ONI će NAPUSTITI Humsku?

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Maj.2023, 20:29

PARTIZAN OTPISUJE POLA TIMA: Nakon očajne sezone, ONI će NAPUSTITI Humsku?

Spisak sve duži...

Kolo pre zvaničnog kraja domaćeg prvenstva, može se zaključiti da je ovo jedna katastrofalna sezona za beogradski Partizan. ostalo je još da crno-beli odigraju meč poslednjeg kola protiv Voždovca i da ozvaniče to četvrto mesto na kom se sada nalaze, a što znači i odlazak u kvalifikacije za Ligu konferencija. Mnogo više se u Humskoj očekivalo od ove, istorijske sezone za srpski fudbal, jer šampion ima direktan plasman u Ligu šampiona, a drugoplasirani >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ima osigurano učešće u Ligi Evrope, uz mogućnost da se kroz kvalifikacije domogne plasmana u Ligu šampiona. Sve to su crno-beli propustili, moraće da se zadovolje ''mrvicama'', ali navijači se pitaju kako dalje i ko bi iz aktuelnog tima trebalo da ode ili ostane.

Izraelski vezista Bibars Natho je već izrazio želju da ostane, jer, kako kaže, ''ne želi da ode kad je teško''.

Ali, po svemu sudeći, mnogi drugi neće ostati u Humskoj. Kada su u pitanju igrači kojima ističu ugovori, to su veterani Ljubomir Fejsa i golman Milan Lukač koji za dve godine od kada se vratio u Partizan nije odigrao gotovo nijedan meč, izuzev tokom priprema.

S obzirom da je i Fejsa daleko od nekadašnje forme, teško je očekivati da bi sa njim i Lukačem mogao da bude produžen ugovor.

Štoper Igor Vujačić ima ugovor do juna 2025, ali on je već četiri godine u Partizanu. Dok je trener crno-belih bio Aleksandar Stanojević, Vujačiću nije bio dozvoljen odlazak, iako je imao primamljivu ponudu. Sada takvog ''veta'' verovatno neće biti, pa ako se ponovo pojavi dobra ponuda, verovatno će uslediti rastanak crno-belih sa iskusnim štoperom.

Vezista Andres Kolorado je zimus došao u Partizan, a s obzirom da nije prošao pripreme sa ekipom, nije se loše ni snašao, iako ne deluje kao igrač koji može da napravi neku značajnu razliku. Ugovor mu ističe već na kraju ove kalendarske godine i trebalo bi očekivati da ga odradi do kraja i da će dobiti priliku da se na jesen dokaže i na evropskoj sceni.

Fuseni Dijabate je jesenas bio najbolji igrač Partizana, ali je tokom proleća pokvario utisak, kao i čitav tim. Uz to je imao i disciplinskih prekršaja, kašnjenja posle obaveza u reprezentaciji, pa crno-beli verovatno neće oklevati ukoliko stigne povoljna ponuda za njega, pogotovo jer je došao kao slobodan igrač iz Trabzona.

Ima i onih, poput Andradea ili Pavlovića nisu opravdali epitet pojačanja, dok su Saničanin ili Živković pružali slabije partije u odnosu na prethodnu sezonu i izgubili su mesta startera.

Samed Baždar, Nemanja Jović, Kristijan Belić i Mihajlo Ilić su se ove sezone smenjivali u ulozi bonusa, Belić se najbolje snašao i to su igrači od kojih bi Partizan mogao i najviše da zaradi, ali pitanje je koliko, s obzirom na očajnu sezonu.

Ono što navijače možda i najviše zanima je da li će ostati najbolji strelac ekipe Rikardo Gomeš. On ima ugovor na još godinu dana, a nije lako naći adekvatnu zamenu sa tako dobrim učinkom u kontinuitetu.

Istovremeno, dolaze i nove, mlade snage poput Janka Jevremovića, Bogdana Mirčetića, Mateje Stevanovića, ali ne može im se odmah stavljati veliki teret, pa će tokom leta biti neophodan veliki broj pojačanja.

Sve to, ipak, tek pošto se definiše status trenera Igora Duljaja koji nije ostvario cilj ovog proleća, ali i uprave koja za sada odoleva sve glasnijim zahtevima da rukovođenje klubom prepusti nekom drugom...

Pogledajte kako izgleda Beatris Moreira, devojka Giljermea Soareša fudbalera Brage

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.