PARTIZAN: Nema velikih i malih utakmica

Izvor: Mondo, 25.Sep.2012, 15:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PARTIZAN: Nema velikih i malih utakmica

Vermezović za utakmica sa Proleterom planira da isproba igrače koji nisu imali veću minutažu. Crno-beli se za Novosađane spremaju kao i za svaki drugi meč.

Partizan je prošle sezone ostao bez trofeja u Kupu, pa su crno-beli rešeni da ga što pre vrate u svoje vitrine.

Takmičenje u Kupu Srbije "parni valjak" započeće u >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Humskoj protiv Proletera, ekipe koja je pre par sezona već jednom namučila Partizan u masovnijem takmičenju.

"Za razliku od nekih, ja Kup shvatam vrlo ozbiljno. To je takmičenje sa dugom tradicijom, u kome nema popravnog i neretko se dešavalo da David iznenadi Golijata. Žao mi je što je Kup otišao na margine, jer je to ipak lepo takmičenje i trofej", počeo je najavu šesnaestine finala Vladimir Vermezović.

Trener Partizana ističe da će se njegova ekipa potruditi da sa istim motivom i željom, kao i na svim ostalim utakmicama, uđe u meč sa Proleterom.

"Očekujem dobru igru. Imamo pozitivnu atmosferu u ekipi, forma je u usponu i ne vidim nijedan razlog da protiv Proletera ne bude lepa utakmica", rekao je šef stručnog štaba Partizana.

Crno-beli nemaju problem sa igračkim kadrom, svi fudbaleri su spremni. Strateg kluba iz Humske najavljuje promene u timu.

"Biće dosta promena, potrebni su nam svi igrači... Ne bih želeo da zbog mog sastava neko pomisli da omalovažavamo protivnika. Jednostavno, moramo da odmorimo fudbalere, da pojedincima omogućimo veću minutažu da vidimo na koga možemo da računamo. Već u subotu imamo utakmicu sa Vojvodinom, možda i derbi prvenstva, zatim Javor, pa put u Kazanj... Vrlo zgusnut raspored i ne želimo nikakve probleme sa povredama ili bilo čime", objašnjava trener srpskog šampiona.

Priliku će dobiti i Darko Brašanac, kao i još nekoliko igrača koji nisu igrali na početku sezone.

"On će imati određenu ulogu i minutažu protiv Proletera. To je sigurno. Imali smo dosta teških utakmica u proteklom periodu, pa smo se odlučili za proverene snage. I Babić, i Knežević će da dobiju svoju šansu, niko nije otpisan".

Vermezović objašnjava i zbog čega Vladimira Volkova nije bilo na prethodnim utakmicama u startnoj postavi.

"Vlada je odigrao prvih desetak utakmica, sada je red na Lazevskog. Obojica su odlični igrači i sa njima nemam nikakv problem. Apsolutno je svejedno ko će da igra, Volkov će sutra. U zavisnosti od protivnika i taktičkih zamisli oni će podeliti utakmice".

Saša Ilić će biti među rezervama.

"On ne može na tribine, jer mora da bude uz ekipu da se privikava na nove funkcije, koje ga čekaju. Nije tajna da će po završetku igračke karijere on ostati u klubu".

Trener Proletera je Nenad Lalatović. Bivši kapiten Crvene zvezde pred dolazak u Humsku podsetio je na pozitivan skor sa crno-belima i žali što neće biti na terenu, ali i istakao da veruje u svoju ekipu.

"I trebalo bi da naši rivali ulaze u utakmice sa Partizanom sa velikim motivom i željom za pobedu. Samo iz jakih takmičarskih utakmica i mi izlazimo jači. Raduje me takvo razmišljanje, kao i utakmici protiv Lalatovića, koji je mlad stručnjak i pred kim je karijera".

Utakmica između Partizana i Proletera igra se u večernjem terminu od 18 sati. Cene ulaznica su 200 dinara Jug i Istok i Zapad 400 dinara.

(MONDO - foto: FK Partizan)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.