PARTIZAN I ZVEZDA U KLINČU: Crno-beli spremili ponudu za pojačanje iz Makabija, želi ga i Ivanović!

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Jul.2023, 17:51

PARTIZAN I ZVEZDA U KLINČU: Crno-beli spremili ponudu za pojačanje iz Makabija, želi ga i Ivanović!

Kako će se razrešiti ova drama?

I dok je Crvena zvezda zaređala sa pojačanjima (Davidovac, Simonović, Teodosić), u Partizanu još uvek nisu ozvaničili dolazak nijednog novog igrača, ali prema najnovijim saznanjima portala Sportske, uskoro će se i to dogoditi.

Konkretno, u Partizanu najpre žele da reše pitanje centra posle odlaska Matijasa Lesora, jednog od najboljih evroligaških igrača >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << iz prošle sezone.

Od velikog broja igrača na tržištu, došlo se do užeg izbora u kom se sada nalaze dvojica igrača, i to oba iz Makabija iz Tel Aviva!

Prvi je Džoš Nibo, snažni centar (206cm) koji će za nekoliko dana, 17. jula napuniti 26 godina. On se pre nekoliko dana oženio, a sada je na redu da reši i pitanje gde će nastaviti karijeru sledeće sezone, s obzirom da mu je ugovor sa Makabijem istekao.

On je prošle sezone u Makabiju ostvario učinak od 7.4 poena i 6.2 skokova na 39 evroligaških utakmica. Rođen je u Hjustonu, a karijeru u Evropi je počeo da gradi pre tri godine kada je potpisao za izraelski Hapoel Elijat. Zat im je godonu dana proveo u Žalgirisu, odakle se preselio u Makabi.

Drugi Partizanov ''pik'' je četiri godine stariji Aleks Pojtres (206cm) koji ima znatno veće iskustvo kako u Evropi (Zenit, Galatasaraj, Makabi), tako i u NBA ligi (Filadelfija, Indijana, Atlanta). Problem je što on za razliku od Niba ima još godinu dana ugovora sa Makabijem, u čijem dresu je prošle sezone odigrao samo 16 evroligaških mečeva, uz prosek od 7.8 poena i 3.6 skokova.

Nezvanično, i Crvena zvezda je ''bacila oko'' na Pojtresa, ali se pre svega čeka rasplet situacije sa Petruševim koji igra Letnju ligu NBA.

S obzirom na tip ovih igrača, pretpostavka je da će crno-beli više forsirati pik end rol igru i da će u skladu s tim kasnije birati i pojačanje na poziciji plejmejkera. Moguće je da bi izbor mogao da padne na Nika Kalatesa.

Od ostalih aktuelnih stvari u Partizanu, preneli smo već da je Papapetru blizu promocije u Panatinaikosu, a Madar želi pre svega u Boston Seltikse, ne odbija ostanak u Partizanu sa kojim ima još godinu dana ugovora, ali navodno traži bolje uslove prema pisanju pojedinih izraelskih medija.

Džejms Naneli još nije produžio saradnju sa Partizanom koji želi da ga zadrži, ali taj proces je usporila Barselona koja je poslednjih dana pokazala interesovanje za njega.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.