PARTIZAN GAZI U EVROPI: Trinkijeri hvali STRAŠAN trio!

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Okt.2019, 00:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PARTIZAN GAZI U EVROPI: Trinkijeri hvali STRAŠAN trio!

Crno-beli slavili u Litvaniji.

Snagu Partizanovog tima osetio je i Ritas u trećem kolu Evrokupa. Crno-beli su na gostovanju u Litvaniji nastavili sa sjajnim rezultatima na evropskoj pozornici i zadržali oreol nepobedivosti, ali trener Andrea Trinkijeri ne želi da obećava ulazak u Evroligu kroz ovo takmičenje.

– Ne volim marketing, niti volim da prodajem maglu. Ako se pogleda teren, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ima najmanje pet ekipa u Evrokupu koje su bolje od nas na papiru. Ruski timovi su po budžetu najbolji, ulažu tri ili četiri puta više od drugih. Španski klubovi uvek igraju finale… Da ne pričam koliko će biti teška ABA liga. Svi me pitaju šta mogu da obećam, a ja kažem krvavu borbu za svaki poen, koš, odbranu. U sportu svi idu na trofej, a ne samo Partizan. Ne znam koliko je dugačko more koje treba da pređemo do cilja, ali kad ne bih mislio da možemo to da ostvarimo, onda ne bih ni držao trening, rekao je Trinkijeri za "Novosti".

Italijanski stručnjak naglašava da je ključ svega hemija u ekipi, za koju je neophodno da svi igrači budu i dobri ljudi. Kao takve, trener Partizana naveo je trojicu Srba.

– Time smo se vodili kada smo dovodili pojačanja. Treba da izdrži tešku sezonu, sa mnogo putovanja, da bude mentalno i fizički jak. Mora da bude „pravi“ momak, kako bi se uklopio u ekipu, jer igrači provode više vremena zajedno nego sa porodicama. I važno mi je da može da igra na više od jedne pozicije. To je neka moja osnovna filozofija. Prvi je Novica Veličković, uvek bih želeo da imam takvog sportistu u ekipi. Posvećen je timu, košarci, treningu… Mnogo je stvari koje on više nema, nego onih koje ima, ali to sve nadoknadi srcem i glavom. Rade Zagorac, jer se promenio. Veoma cenim kada neko promeni svoje navike i proba nešto drugačije da bi uspeo. Ognjen Jaramaz jer je uvek nasmejan i pozitivan. Veoma je bitno imati ovakve igrače u ekipi. Iako bi mogao sve sad redom da nabrajam.

Italijanski stručnjak nije propustio priliku da se zahvali partizanovcima na podršci, skrenuvši pažnju kako je raditi u srpskoj košarci.

– Prihvatili su me sa svim mojim manama. Njihova podrška me još više motiviše… Želeo bih nešto da im vratim, ali nije sve u mojim rukama. Početna situacija je bila veoma teška. Neće sve ići glatko, ali zasada mnoge stvari izgledaju bolje . Ovde je specifično, drugačije nego bilo gde. Kod vas je košarka nauka. Za mene je biti trener u Srbiji isto kao za nekoga da uđe u čuvenu „Kuću slavnih“ - istakao je Andrea Trinkijeri.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Frančeska Sofija Novelo, izabranica motocikliste Valentina Rosija.

A post shared by Francesca Sofia Novello 🇮🇹 (@francescasofianovello) on Dec 7, 2017 at 11:58am PST

A post shared by Francesca Sofia Novello 🇮🇹 (@francescasofianovello) on Nov 16, 2017 at 3:58am PST

A post shared by Francesca Sofia Novello 🇮🇹 (@francescasofianovello) on Dec 9, 2017 at 10:23am PST

A post shared by Francesca Sofia Novello 🇮🇹 (@francescasofianovello) on Oct 19, 2017 at 2:29am PDT

A post shared by Francesca Sofia Novello 🇮🇹 (@francescasofianovello) on Oct 13, 2017 at 3:44am PDT

A post shared by Francesca Sofia Novello 🇮🇹 (@francescasofianovello) on Dec 19, 2017 at 4:01am PST

A post shared by Francesca Sofia Novello 🇮🇹 (@francescasofianovello) on Dec 4, 2017 at 11:07am PST

A post shared by Francesca Sofia Novello 🇮🇹 (@francescasofianovello) on Dec 4, 2017 at 11:07am PST
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.