Ožegović novi napadač Partizana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Avg.2017, 11:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ožegović novi napadač Partizana

Novi centarfor Partizana Ognjen Ožegović istakao je da je zbog dolaska među crno-bele odbio ruski Amkar i da se nada da će golovima pomoći u napadu na odbranu "duple krune" i prolaska u eliminacionu fazi Lige Evrope.

Ožegović dolazi u redove prvaka Srbije iz Čukaričkog kao četvrto pojačanje Partizana u poslednja četiri dana.

"Osećao sam se neverovatno kada sam dres Partizana dres, nisam se dvoumio nijednog trenutka. Spakovao sam kofere da idem u Amkar, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se brzo raspakovao zbog poziva Partizana. Nadam se da ću opravdati očekivanja i jedva čekam da golovima obradujem navijače", rekao je Ožegović na konferenciji za medije na promociji na stadionu u Humskoj.

Ožegović dolazi kao zamena za svog prijatelja i klasića iz mlađih reprezentativnih selekcija Uroša Đurđevića koji je otišao u Olimpijakos.

'Za njega imam samo reči hvale, želim mu sve najbolje, nadam se da će nastaviti u istom ritmu u Olimpijakosu. Ne bih da pričam da ću ga nadmašiti".

On je ocenio da Partizan ima snažan tim koji bi trebalo da prezimi u Evropi.

"Drago mi je zbog dolazaka. Biće šteta ako sa ovakvom ekipom ne prođemo dalje u LE. Partizan mora da napada prvo mesto u grupi i sve osim prolaska u narednu fazu bio bi neuspeh", zaključio je Ožegović.

Bivši mladi reprezentativac Srbije i deo omladinske selekcije koja je bila prvak Evrope u Litvaniji zadužio je dres Partizana sa brojem 51.

Iliev novinarima o Ožegoviću: Prestanite, pravim tim LE

Sportski direktor Partizana Ivica Iliev, revoltiran pitanjem o navijačkog pripadnosti poslednjeg pojačanja Partizana Ognjena Ožegovića, izjavio je da su mnogi fudbaleri igrali za dva najveća srpska kluba i da želi da prestane da se priča o tome.

Novinari su na promociji pitali Ožegovića da prokomentariše to što su pojedini navijači izrazili nezadovoljstvo njegovim dolaskom zbog postavljanja slika i poruka na društvenim mrežama, ali je Iliev odgovorio umesto mladog napadača.

"Prestanite sa tim pričama svi, neću da čujem takva pitanja... Mi smo sportisti, ovde pravim Partizan koji će da prođe grupnu fazu Lige Evrope", povišenim tonom je pričao Iliev, a potom se pitanjem obratio Ožegoviću gde je počeo karijeru.

"U Partizanu", odgovorio je Ožegović, koji je bio u omladinskoj školi Crvene zvezde i nastupao za prvi tim.

Iliev je dodao da lično stoji iznad odluke da Ožegović dođe u Partizan.

"Imamo Stojkovića kao legendu, kao i Đurđevića... Ja garantujem za ovog dečka, ja sam sportski direktor i ja stojim iza njega. Postoji mnogo igrača koji su igrali za oba kluba, ne želim više da slušam takve priče. Neću polemiku, znam da će Ognjen izginuti za sveti dres".

Kako je naglasio, Partizan je napravio najjači tim u poslednje dve decenije.

"Počeli smo od bombe nad bombama dolaskom Tošića, kompletirali odbranu, a sada stavili jagodu na tortu, više volim jagodu od višnje. Pre tri meseca sam označio Ožegovića kao zamenika za Đurđevića, on je sličnih karakteristika i logično rešenje. Ognjen je imao završen ugovor sa Amkarom, praktično skoro potpisan, pod duplo boljim uslovima, ali je izabrao Partizan, dodao je Iliev.

Iliev je potvrdio da je Partizan dolaskom Ožegovića završio sa prelaznim rokom ovog leta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.