Ovako će izgledati život Partizana bez Evrope: Najbolji idu, a pitanje je ko će želeti da dođe?

Izvor: Telegraf.rs, 13.Jan.2017, 15:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovako će izgledati život Partizana bez Evrope: Najbolji idu, a pitanje je ko će želeti da dođe?

Suspenzija Partizana iz Evrope, potvrđena na zvaničnom sajtu UEFA, ali koju uporno negiraju u Humskoj, (tvrde da nije definitivna) preti da potpuno razbije trenutnu poslovno-sportsku koncepciju kluba.

Ako kazna bude potvrđena, to bi samo značilo i veliki zaokret u planovima za narednih godinu dana koje će klub provesti bez šanse da se nadmeće u Evropi.

A Evropa je novac. Evropa je žila kucavica naših najvećih klubova. Evropa je izlog za mlade igrače. Za klubove kao >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << što je Partizan, kao što je Zvezda i sve one "male" od kojih je otrgnut najveći deo UEFA finansijskog kolača.

Fudbalski klub Partizan je oduvek bio magnet za armiju igrača bez obzira na to kakve prilike bile. I kada to kažemo ne mislimo samo na domaće fudbalere. U Humsku su umeli da pohrle i oni van granica naše zemlje znajući šta ih čeka po dolasku među crno-bele: idealna sredina za afirmaciju, dobro organizovan klub (dobro, bio je to nekad), verna, strastvena publika i, ono što je uvek bio jak adut Partizana da privuče igrače - sigurno učešće u Evropi.

Takvu "ponudu" crno-beli u aktuelnom prelaznom roku ili tamo na leto vrlo verovatno neće moći da izlože nekom od potencijalnih pojačanja.

Foto: Marko Todorović

Iako su u Humskoj ubeđeni da takav scenario neće doživeti, mnogo toga ne ide u prilog stavu Partizanovih rukovodilaca da će igrati Evropu sledeće sezone.

Sa etiketom "neevropski" ili "onaj koji ne ispunjava svoje obaveze" Partizan bi mogao da zazvuči kao neatraktivna destinacija igračima za koje se zainteresuje i poželi da ih dovede.

Neizbežno je ovde napraviti paralelu sa Zvezdinom situacijom iz 2014. godine, kada su crveno-beli suspendovani na jednu sezonu iz Evrope.

Podsetimo, šampionski sastav crveno-belih je posle kazne doživeo pravu oseku igrača, pa su tako i pre početka sezone klub napustili nosioci igre i najzaslužniji za titulu: Nejc Pečnik, Dragan Mrđa, Miloš Ninković, Dejan Kelhar, Abiola Dauda, a ubrzo je njihovim putem krenuo i Nenad Milijaš (posle trećeg kola).

Foto: Marko Todorović

Takav scenario bi vrlo lako mogao da doživi i Partizan, naravno, pod uslovom da kazna UEFA bude potvrđena, mada ona to jeste objavom na zvaničnom sajtu UEFA.

U slučaju najgoreg scenarija logično je da bi klub napustili oni na kojima najviše može da se zaradi u tom trenutku jer bi im dodatno tavorenje u Superligi, a bez dokazivanja u Evropi, verovatno oborilo cenu.

U toj grupi su Leonardo, Everton, Đurđević... Partizan bi njihovom prodajom solidna sredstva koja bi pokrila određene "rupe" i bila investirana u jeftinija pojačanja. Još jedan veliki problem po Partizan u čitavoj situaciji je reakcija navijača koja je već sada, najblaže rečeno, negativna prema svemu što se u psoeldnje vreme dešava u klubu. Novo "brljanje" uprave može proizvesti samo još veću oseku sa ionako sablasno praznih tribina. I o tome će čelnici Partizana ozbiljno morati da porazmisle.

Tako bi, u najkraćim crtama, izgledala projekcija "život Partizana bez Evrope" koji, opet, ne mora obavezno da znači i da slede godine teške dubioze na svim poljima.

(Telegraf.rs)


Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.