Otkriven spomenik Milutincu pored stadiona Partizan

Izvor: Blic, 16.Maj.2013, 23:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkriven spomenik Milutincu pored stadiona "Partizan"

U parku iznad zapadne tribine stadiona “Partizan” danas je svečano otkriven spomenik dr Milutinu Ivkoviću Milutincu, kapitenu fudbalske reprezentacije Jugoslavije, koja je učestvovala na prvom Svetskom prvenstvu u Urugvaju 1930. godine. Spomenik u čast kapitena fudbalske reprezentacije Jugoslavije

Prisustvovali su istaknuti fudbaleri, sportski >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << radnici, glumačka ekipa serije “Montevideo, Bog te video”, u kojoj lik Milutinca tumači glumac Viktor Savić, kao i naslednici proslavljenog fudbalera i mnogobrojni poštovaoci njegovoj ličnosti.

O liku Milutinca govorio je Savo Milošević, a prisutnima su se obratili i predsednik opštine Savski venac Dušan Dinčić, režiser filma i serije “Montevideo, Bog te video“ Dragan Bjelogrlić i autor biste akademik Vladimir Jokanović.

- Jako sam počastvovan što sam imao priliku da oživim lik slavnog fudbalera Milutinca i da ga na najbolji način prikažem mladim generacijama - rekao je za "Blic" glumac Viktor Savić.

Većina prisutnih složila se da je ovo divan način da se Beograđani podsete na život dr Milutina Ivkovića Milutinca, izuzetnog sportistu i čoveka, kome su saosećanje i solidarnost sa drugima bile najvažnije vrednosti.

Savo Milošević na otkrivanju spomenika Milutincu

Viktor Savić sa fanovima na otkrivanju spomenika Milutincu

Dragan Bjelogrlić na otkrivanju spomenika Milutincu

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Partizan,   Svetsko prvenstvo

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Legendarni Milutinac dobio spomenik

Izvor: Poznati.info, 17.Maj.2013, 16:19

Otkriven spomenik legendarnom kapitenu jugoslovenske fudbalske rerpezentacije dr. Milutinu Ivkoviću..SPOMENIK dr Milutinu Ivkoviću Milutincu, legendarnom kapitenu fudbalske reprezentacije Jugoslavije na prvom svetskom prvenstvu u Montevideu 1930, u četvrtak je svečano otkriven. U parku iznad zapadne...

Nastavak na Poznati.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.