Osumnjičeni za ubistvo Brisa Tatona negirao krivicu

Izvor: Vesti-online.com, 22.Apr.2010, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osumnjičeni za ubistvo Brisa Tatona negirao krivicu

Navijač Partizana Jovan Karbić, koji se tereti da je bio u grupi koja je lane u septembru pretukla francuskog navijača Brisa Tatona, promenio je danas na suđenju u Višem sudu u Beogradu iskaz iz istrage, kada je za više optuženih rekao da su učestvovali u tuči u kojoj je ubijen navijač Tuluza.

Karbić je rekao da nije kriv, i da nema nikakve veze sa premlaćivanjem Tatona.

On je demantovao >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << izjavu datu istražnom sudiji neposredno nakon hapšenja, kada je za optuženog Ivana Grkovića rekao da ga je pozvao 17. septembra da "traže Francuze" da bi se fizički obračunali sa njima.

"Ivan me je pozvao oko 14 časova, ali nije pominjao tuču, već je rekao da potražimo Francuze da ih malo k... Mislio sam da to znači da ih verbalno provociramo", pravdao se Karbić pred sudom.

On je promenio raniji iskaz i u vezi sa okrivljenim Milanom Vujovićem, koga je prethodno optužio da je bacio stolicu na francuskog navijača koji je ležao na zemlji.

"Nisam siguran u to sada, da li je tako bilo, kao što se ne sećam ni da je (okrivljeni) Branimir Četnik nekoga šutirao u glavu", tim rečima je Karbić odustao od iskaza datog policiji nakon hapšenja.

On je potvrdio da je 17. septembra došao u centar Beograda, gde se našao sa Grkovićem i Milanom Tarlaćem, posle čega su otišli u Terazijski park.

"Neki momak nam je tu podelio baklje i jednu palicu. Čini mi se da je Grković rekao da se ide na Obilićev venac", ispričao je optuženi i dodao da su nakon toga kroz ulicu Maršala Birjuzova došli do tog mesta.

"Stigli smo tamo i neki momak je povikao 'idemo, idemo'. Onda se odozgo začula lomljava flaša i pomeranje stolova. Kad smo se popeli gore video sam jednog momka koji leži i dosta ljudi koji ga udaraju pesnicama i nogama", naveo je Karbić.

On je ispričao da je mladić koji je ležao u tom trenutku ustao i krenuo prema njemu.

"Uplašio sam se, i zamahnuo prema njemu bakljom koju sam držao u ruci i nakon toga je bacio u njegovom pravcu", kazao je Karbić.

On je dodao da taj pretučeni momak nije bio Bris Taton.

Juče su krivicu negirali i Grković i Ljubomir Marković, koji su potvrdili da su tog dana bili na Obilićevom vencu, ali da nisu učestvovali u tuči, izrazivši žaljenje zbog smrti Tatona.

Prema optužnici Višeg tužilaštva u Beogradu, napad na navijače francuskog Tuluza, među kojima je bio i nastradali Taton, organizovali su Đorđe Prelić (25), vođa navijačke grupe "Iridućibili" Ivan Grković (27) i Ljubomir Marković (29), takođe jedan od vođa "Alkatraza", i, za sada, nepoznati vođa grupe "Rebels".

Kako se navodi, oni su pozvali mobilnim telefonima ostale okrivljene i druge, za sada, nepoznate napadače.

U optužnici se navodi i da su okrivljeni i, za sada, nepoznati počinioci počeli da lome inventar u kafiću i da su zatim sustigli Tatona, tukli ga pored garaže, a potom bacili niz stepenice.
Pogledaj vesti o: Bris Taton

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Na suđenju za ubistvo Tatona navijač promenio iskaz

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Apr.2010

BEOGRAD - Navijač Partizana Jovan Karbić, koji se tereti da je bio u grupi koja je lane u septembru pretukla francuskog navijača Brisa Tatona, promenio je danas na suđenju u Višem sudu u Beogradu iskaz iz istrage, kada je za više optuženih rekao da su učestvovali u tuči u kojoj je ubijen navijač...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Porekao prebijanje Brisa Tatona

Izvor: Politika, 22.Apr.2010

Okrivljeni Jovan Karbić negirao tvrdnje iznete pred istražnim sudijom da ga je Ivan Grković pozvao da „traže Francuze” ..Navijač „Partizana” Jovan Karbić, koji se optužnicom Višeg javnog tužilaštva u Beogradu tereti da je bio u grupi koja je u septembru prošle godine pretukla francuskog...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.