Osuđen vođa navijača Partizana

Izvor: RTS, 04.Avg.2010, 15:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osuđen vođa navijača Partizana

Zbog pretnji novinarki Brankici Stanković, vođa navijača Partizana Miloš Radisavljević Kimi osuđen na 16 meseci zatvora. Apelacioni sud ukinuo rešenje kojim se odbacuje optužnica protiv šestorice navijača.

Prvi osnovni sud u Beogradu osudio je, na 16 meseci zatvora, jednog od vođa navijača Partizana Miloša Radisavljevića Kimija, zbog ugrožavanja sigurnosti novinarke Brankice Stanković, pretećim skandiranjem sa južne tribine stadiona FK " >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Partizan", 16. decembra prošle godine.

Radisavljeviću je, istom odlukom, ukinut pritvor do pravosnažnosti presude, u kom je bio od kraja maja, kada je uhapšen posle višemesečnog bekstva.

Sud je Radisavljeviću izrekao jedinstvenu kaznu od 16 meseci, pošto ga je osudio na godinu dana zatvora, zbog krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti i šest meseci zbog nasilničkog ponašanja.

Radisavljević je prvi osuđeni zbog incidenta koji se dogodio 16. decembra prošle godine, na stadionu FK Partizan, za vreme odigravanja utakmice Partizan-Šahtjor.

Tada su navijači Partizana sa tribina skandirali Stankovićevoj: "Opasna si kao zmija, proći ćeš kao Ćuruvija", a sve je bilo praćeno šutiranjem, udaranjem u glavu i probadanjem plastične lutke.

Do incidenta na stadionu došlo je posle emitovanja više emisija Insajder, koju uređuje i vodi Stankovićeva, a koji se, u poslednjem serijalu, bavio nasiljem među navijačkim grupama.

Bez odbacivanja optužnice

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je rešenje Prvog osnovnog suda kojim je odbačena optužnica protiv šest navijača Partizana optuženih za ugrožavanje sigurnosti novinarke Brankice Stanković i vratio predmet sudu na dalje postupanje, saopštio je taj sud.

"Prvostepeni sud je učinio povredu odredbi krivičnog postupka, jer je izreka prvostepenog rešenja nerazumljiva i protivrečna razlozima koji su dati u obrazloženju", navodi se u odluci Apelacionog suda.

Prvi osnovni sud je 22. aprila, pred početak glavnog pretresa, odbacio optužnicu i oslobodio šest navijača iste optužbe, dok je Radisavljević naknadno uhapšen krajem maja.

Prema obrazloženju rešenja sudije Jelene Milinović, optužnica Prvog osnovnog javnog tužilaštva je odbačena zbog toga što ju je podneo neovlašćeni tužilac.

Prema njenom stavu, u radnjama optuženih za koje se terete nema elemenata krivičnih dela ugrožavanje sigurnosti i nasilničkog ponašanja, već, eventualno, krivičnog dela uvrede koje se goni po privatnoj tužbi.

Ministarstvo pravde je iniciralo postupak pred Visokim savetom sudstva za razrešenje sudije Milinović, koja je, nedavno, jednog taksistu oslobodila optužbe za bludne radnje.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.