Ostvaruje se Ostojin plan, vreme je za velike stvari u Partizanu? Evo šta je rekao Trinkijeriju posle finala!

Izvor: Sportske.net, 19.Feb.2019, 11:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ostvaruje se Ostojin plan, vreme je za velike stvari u Partizanu? Evo šta je rekao Trinkijeriju posle finala!

Partizan je ostvario svoj prvi cilj ove sezone, na redu je pohod na još dva trofeja tokom ovog proleća.

''Žućkova levica'' je odbranjena, ali u Partizanu tu ne žele da se zaustave.

Trijumf na završnom turniru Kupa Radivoja Koraća u Nišu je samo dodatni podstrek za crno-bele da pokušaju da se domognu trofeja i u ABA ligi, ali i u domaćem šampionatu do kraja sezone, iako će imati veoma jaku >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << konkurenciju.

Posle pobede nad Zvezdom u finalu Kupa, predsednik Partizana Ostoja Mijailović je u intervjuu za ''Kurir'' napravio kraći osvrt, ističući da nema razloga za euforiju, jer, što bi rekao ''Muta'' Nikolić, ''sve je to normalno'', kada je Partizan u pitanju.

''Nisam naučio previše da se radujem, tako da se osećam potpuno normalno. Ovaj uspeh je rezultat zajedničkog rada i ništa to nije preveliko, specijalno, gigantski... Imamo još puno da radimo da bismo se radovali baš onako kako bi trebalo da se radujemo'', istakao je Mijailović.

Ipak, priznaje da se živi za trenutke poput onog na kraju finalne utakmice i da će to biti dodatni vetar u leđa ekipi Partizana u narednom periodu.

Mijailović je, s tim u vezi, otkrio i šta je rekao treneru Andrei Trinkijeriju posle trijumfa nad Zvezdom.

''Da mu želim da ovo bude samo jedan od pehara koje će osvojiti u Partizanu. On se, onako, zadovoljno, nasmejao na to. Osetio je šta je Partizan, verovao u ovu ekipu kada je prihvatio da dođe.







Poslušao je svoj instikt i bio je u pravu. Jeste se tim potezom vratio dva koraka unazad u karijeri, ne zato što je Partizan mali klub, nego zato što je poznata situacija u kojoj se Partizan nalazio pre dve godine, kada je bio na ivici egzistencije, bez uprave, igrača, stručnog štaba'', objašnjava Mijailović.

On veruje da ova ekipa može još više, da ima kvalitet za trofej i u ABA ligi, a otkrio je i šta je Partizanova prednost u odnosu na ostale rivale.





''Mi imamo veliku prednost u navijačima, u mladoj ekipi, hemiji u timu i kvalitetnom treneru. Biće velika borba. Ne mogu da prognoziram ishod, ali mogu da kažem da ćemo protiv bilo kog tima dati maksimum'', istakao je Mijailović.

A ako bi Partizan uspeo da posle Kupa osvoji i ABA ligu, to bi značilo i povratak u Evroligu posle više od pet godina. Prvi čovek crno-belih uverava da bi uprava mogla da potom formira tim kadar da se nosi i sa najboljima u Evropi.





''Mi kao uprava smo spremni da, ako osvojimo ABA ligu, pripremimo klub za takmičenje u Evroligi. To je put kojim naš klub hoda prethodnih 15 godina, pa to nije ništa novo za Partizan.







Sklapa se mozaik kako sam ga i isplanirao. Ljudi koji su u Upravnom odboru jako su kvalitetni, pre svega iz biznisa. Menadžment kluba smo osvežili.







Svi smo zajedno učestvovali u tome. Nikad se nisam bavio nekim poslom ako nemam jasno definisan cilj. Ovo je tek početak nekih velikih stvari'', zaključio je Mijailović.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ostoja Mijailović: Početak velikih stvari

Izvor: MozzartSport.com, 19.Feb.2019

O izjavama Nebojše Čovića da „ne može Partizanu da čestita nešto što je ukradeno“ nije hteo. O uspehu crno-belih, oličenom odbranom pehara Kupa Radivoja Koraća jeste. I ne samo da je zaigrao osmeh na licu Ostoji Mijailoviću, već je prvi čovek crno-belih nagovestio da bi trofej iz Niša...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.