Izvor: MozzartSport.com, 20.Maj.2021, 13:34

Ostoja Mijailović: Na sud zbog sukoba interesa FMP-a i Zvezde, te Budućnosti i Studentskog centra

“Da se Mladost iz Zemuna plasirala u ABA 1 ligu mi bismo okončali naš ugovor o saradnji“, tvrdi predsednik Partizana

Načelni dogovor je da se Jadranska liga preoblikuje u društvo sa ograničenom odgovornošću u kome bi, bar se tako nadaju u Partizanu, ugovorom bilo propisano da je za sve eventualne sporove nadležan Sud za arbitražu u sportu (CAS) u Lozani. Da li će tako i biti ostaje da se vidi, nije bilo malo primera da se klubovi Jadranske lige posvađaju i oko manje >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << bitnih stvari. Ali, predsednik crno-belih već najavljuje: zbog sukoba interesa Crvene zvezde i FMP-a, odnosno Budućnosti i Studentskog centra, novog člana prve ABA lige, Partizan će se obratiti i sudu u Lozani.

Partizan se jasno zalaže za to da jedna uprava ne može imati pod svojom kontrolom ili u partnerskom odnosu dva kluba u istom rangu takmičenja. Primera radi, da se Mladost iz Zemuna plasirala u ABA 1 ligu, što im od srca želimo, mi bismo okončali naš ugovor o saradnji. Isto to očekujem od Budućnosti. Od naredne sezone da im Studentski centar više ne bude partner, nego rival“, kaže Mijailović za Telegraf.rs.

Isto važi i za Crvenu zvezdu i FMP, mada je prošle sezone napravljen ustupak kada je sa mesta predsednika kluba iz Železnika sklonjen Zoran Tošković, blizak porodici Čovič. Međutim, Mijailović nije sasvim zadovoljan.

Tu kompletna situacija mora da se do kraja istera i razrešenje tog problema ćemo tražiti pred jedinom institucijom koja je za to dovoljno kompetentna, a to je CAS u Lozani. U prošlosti je ishod utakmica bio vrlo izvestan kada su u pitanju dueli našeg gradskog rivala i kluba iz Železnika. Šta će biti u sezoni koja dolazi, videćemo. Za ugled same ABA lige u Evroligi i regularnost lige je od ključnog značaja da unutar lige ne postoji nikakav sukob interesa i na tome bi ne trebalo, nego morali svi zajedno da radimo“, decidiran je Mijailović.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

OSTOJA MIJAILOVIĆ NASTAVLJA BORBUPROTIV FILIJALA: Partizan za ABA ligu bez sukoba interesa

Izvor: Kurir, 20.Maj.2021

"Za ugled same ABA lige u Evroligi i regularnost lige je od ključnog značaja da unutar lige ne postoji nikakav sukob interesa", rekao je predsednik Partizana Ostoja Mijailović.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.