Oslabljeni Partizan deklasirao Tajfun

Izvor: MVP.rs, 13.Feb.2016, 19:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oslabljeni Partizan deklasirao Tajfun

Druga pobeda crno-belih na gostujućem terenu.

Partizan NIS je ostvario i drugi trijumf na gostujućem terenu. Ponovo je žrtva bila slovenačka ekipa, a posle Krke je pao i Tajfun. Crno-beli su deklasirali poslednjeplasirani tim na tabeli ABA lige, a konačan rezultat je bio 83:65.

Tajfun se održavao u igri i vodio je dok je njegove igrače išao šut sa distance. Kako je Partizan zaigrao granitnu >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << odbranu, došlo je i ubedljivo vođstvo, a kasnije i trijumf. U Celje nisu doputovali povređeni Božo Đumić (stopalo) i Aleksandar Cvetković (primicač).

Igru na startu su kočili učestali faulovi, zbog kojih je izveden veliki broj slobodnih bacanja. Ekipe su bile u egalu sve do trenutka kada je Tajfun pronašao šut za tri poena. Slovenci su pogađali u visokom procentu i tako se odvojili od svojih gostiju. Partizan se mučio da pronađe put do koša, ali, na sreću po crno-bele Edo Murić je u dva navrata "vadio kestenje iz vatre" i sa dve dalekometne trojke održao svoj tim u igri. Domaći su u međuvremenu uspeli da dostignu vođstvo od devet poena razlike (38:29). Ipak, jednom je morao da ih stane šut, a kada se to dogodilo Partizan je uspeo da preokrene i ode sa prednošću na veliki odmor (41:43).

Na poluvremenu je Aleksandar Džikić "napujdao" svoje izabranike da u nastavku odigraju maksimalno agresivnu i požrtvovanu odbranu. Rezultat iste je bila su samo dva postignuta poena Tajfuna u prvih osam minuta druge polovine igre! Ipak, Siola Klark je pokrenuo domaće i postarao se da njegov tim ne izjednači negativan rekord po postignutim poenima u jednoj četvrtini. Crno-beli su ispunjene zadatke u odbrani iskoristili da se razigraju i u napadu, pa su u 33. minutu dostigli vođstvo i od 20 poena (76:56). Rezultat se nije menjao čak tri minuta, što je odgovaralo Partizanu koji je lagano utakmicu priveo kraju i slavio.

Uskoro opširnije...

(foto: Tajfun / Gašper Gobec)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.