Oružari pisali premijerki: Vratite nam oduzeto

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Okt.2017, 10:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oružari pisali premijerki: Vratite nam oduzeto

Predsednici sindikata odbrambene industrije Srbije uputili su zahtev premijerki Ani Brnabić za razgovor o povećanju zarada jer su, prema njihovoj oceni, Uredbom Vlade Srbije "neopravdani svrstani u javni sektor", zbog čega im je, po tom osnovu "do sada oduzeta milijarda dinara".

Zahtev su potpisale sindikalne organizacije fabrika namenske industrije Prva iskra iz Bariča, Prvi partizan iz Užica, Milan Blagojević iz Lučana, Krušik iz Valjeva, Sloboda iz Čačka i Zastava >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << oružje iz Kragujevca.

Sindikati fabrika odbrambene industrije Srbije saglasni su da je neprihvatljivo dalje urušavanje materijalnog položaja više od 10.000 radnika zaposlenih u toj grani.

Na sastanku održanom u Lučanima, zaključeno je da hitno treba da se razgovara o načinu rešavanja društvenog kapitala, konverziji potraživanja i potpuno nekontrolisanom zapošljavanju radnika.

Oni su podsetili da su u julu tražili hitno održavanje sastanka sa ministrom odbrane, na kome bi se razgovaralo o ovim temama, ali do sada on nije održan.
Pogledaj vesti o: Partizan,   Kragujevac

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Sindikati namenske industrije traže povećanja zarada

Izvor: N1 televizija, 21.Okt.2017

Predsednici sindikata odbrambene industrije Srbije uputili su zahtev premijerki Ani Brnabić za razgovor o povećanju zarada jer su, prema njihovoj oceni, Uredbom Vlade Srbije "neopravdano svrstani u javni sektor", zbog čega im je, po tom osnovu "do sada oduzeta milijarda dinara"...Zahtev su potpisale...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.