Optuženi promenio iskaz na suđenju

Izvor: B92, Tanjug, 22.Apr.2010, 12:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Optuženi promenio iskaz na suđenju

Beograd -- Navijač Partizana Jovan Karbić, koji se tereti da je bio u grupi koja je pretukla francuskog navijača Brisa Tatona, promenio je iskaz iz istrage.

Karbić je rekao da nije kriv, i da nema nikakve veze sa premlaćivanjem Tatona. On je demantovao izjavu datu istražnom sudiji neposredno nakon hapšenja, kada je za optuženog Ivana Grkovića rekao da ga je pozvao 17. septembra da "traže Francuze" da bi se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << fizički obračunali sa njima.

Zastupnik porodice Brisa Tatona zadovoljan je kako teče sudski postupak. Prema njegovim rečima, Tatonovi bi trebalo u maju ili junu da dođu u Beograd da prate suđenje.

Bacio sam baklju na jednog francuskog navijača, nisam ga pogodio, a i siguran sam da to nije bio Bris Taton, tvrdi devetnaestogodišnji Jovan Karbić.

On je ispričao da je na platou na Oblićevom vencu video francuskog navijača koji je ležao na podu i koga je tukla njemu nepoznata grupa Partizanovih navijača. Francuz se, kako navodi Karbić, u jednom trenutku podigao sa zemlje i krenuo prema njemu.

Karbić je tada, kako kaže iz straha, bacio baklju u njegovom pravcu, ali ga nije pogodio. Tvrdi da je potpuno siguran da to nije Bris Taton.

"Jovan Karbić nije aposolutno učestvovao u dešavanjima koja se opisuju u optužnici niti u prebijanju bilo kog francuskog navijača, niti je imao bilo kakve veze sa pokojnim Brisom Tatonom. Čak je siguran da ga nikada nije video kada je 20 sekundi boravio na platou, a potom bacio baklju i pobegao", kaže njegov advokat Milenko Perić.

Zastupnik porodice Brisa Tatona Slobodan Ružić zadovoljan je dosadašnjim tokom suđenja. On je ocenio da proces ide uobičajenom brzinom.

Ružić navodi da su Tatonovi roditelji upoznati sa svim onim što se dešava na suđenju, a očekuje da u maju ili junu dođu u Beograd da prate postupak.

"Što se tiče mene kao punomoćnika oštećenog, ja sam očekivao da će okrivljeni nastaviti odbranu na isti način. Oni negiraju bilokakvo svoje učešće, tako je danas počeo Karbić, a tako je svoj odbranu završio Ivan Grković", objašnjava Ružić.

Grupa od 14 optuženih okrivljena je za ubistvo Brista Tatona koji je 17. septembra 2009. godine pretučen u centru Beograda uoči utakmice fudbalskih klubova Partizan i Tuluz.

Od zadobijenih povreda umro je 12 dana kasnije. Suđenje se nastavlja u ponedeljak.
Pogledaj vesti o: Bris Taton

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.