Izvor: MozzartSport.com, 15.Maj.2021, 17:58

Opcija za finale kupa: Lazar Marković centralni špic Partizana (VIDEO)

Crno-beli u Humskoj ubedljivi protiv Voždovca – 3:0

Otkako se vratio u srpski fudbal, zaletao se Lazar Marković na Crvenu zvezdu svaki put s boka. Za deset dana bi mogao da je napadne iz centrale. Takvu opciju trener Aleksandar Stanojević probao je u susretu 37. superligaškog kola protiv Voždovca (3:0) i mada je bivši reprezentativac ostao bez konkretnog učinka utisak je da bi njegova prekomanda u srce navale mogla da donese berićet Partizana u finalu Kupa Srbije. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com <<

Statistika nije zabekležila ni gol, ni asistenciju, ali brojevi nekad umeju da sakriju suštinu. Momak iz Čačka predstavljao je konstantnu opasnost po Milivoja Prekovića, ušao je u četiri velike šanse, vrlo dobro sarađivao sa Filipom Holenderom – za ovu priliku preseljenim na omiljeno mu mesto krilnog fudbalera – i dao stručnom štabu opciju više pred gostovanje na stadionu „Rajko Mitić“, 25. maja.

Možda će se Marković na isti način, u utorak u Lučanima, pripremiti za susret sa večitim rivalom, ali je u duelu sa gradskim delovao motivisano, posle izlaska iz lakše povrede potvrdio koloiko opasan može da bude na „malim“ utakmicama. Nadaju se Grobari da bi mogao da reši i jednu veliku, kakva je ova na koncu sezone. Lazar je primao igru na sebe, završavao akcije udarcima, ne samo brzinom mučio defanzivce Zmajeva, pokušavao čak i glavom i nagovestio koliko ga zanima da popravi sliku o sebi. Ne mora uvek da se zatrese mreža da bi utisak o nečijoj partiji bio pozitivan.

Kad se Markoviću nije dao, Milivoja Prekovića matirao je njegov saigrač. Alesandar Bogdanović. I to tako što je Miloš Jojić, u prvom delu naročito kreativan, ciljao baš Lazaru da napravi zicer, pas još jednog povratnika presekao je defanzivac gostiju sa Dušanovca i sredinom prvog poluvremena nagovestio da će Parni valjak niz bez poraza na domaćem terenu produžiti na 30 utakmica (29 pobeda i remi). Četu Predraga Rogana u nastavku su dokusurili Nemanja Jović petim pogotkom ovog proleća, kao dokazom koliko se afirmisao, te Bibars Natho, asistencijom i golom glavom (!?). Osim tih podataka poslednji meč crno-belih u Humskoj u ovom takmičarskom ciklusu pamtiće se i po debiju za prvi tim talentovanog napadača Sameda Baždara, haubice na terenima Kadetske lige Srbije (39 hitaca).

------------------------------------------------------

SUPERLIGA SRBIJE, 17. KOLO

PARTIZAN – VOŽDOVAC 3:0 (1:0)

/Bogdanović 21 ag, Jović 73, Natho 79/

Beograd

Stadion Partizana

Igra se bez prisustva gledalaca

Sudija: Miloš Đorđić

Žuti karton: Vujačić, Jojić, Banjak (Partizan), Hajdin, Milojević (Voždovac)

Partizan (4-2-3-1): Popović – Živković, Banjak, Vujačić, Urošević – Zdjelar, Jojić (80. Baždar) – Lutovac (68. Stevanović), Pavlović (60. Natho), Holender (60. Jović), L. Marković (60. Štulić). Trener: Aleksandar Stanojević.

Voždovac (4-2-3-1): Preković – Lasickas, Milović, A. Bogdanović (75. V. Bogdanović), Hajdin – Purtić, Milosavljević – Stojčev (70. Stoisavljević), Milojević (70. Ajdinović), Stanisavljević (75. Dukić) – Janković (46. Cvetićanin). Trener: Predrag Rogan.

SUPERLIGA SRBIJE – 37. (PRETPOSLEDNJE) KOLO

Petak

Radnik - TSC 0:3 (0:0)

/Stanojev 54, Tumbasević 79, Lukić 82/

Vojvodina - Spartak 1:1 (0:1)

/Mrkaić 75 - Tufegdžić 13/

OFK Bačka - Crvena zvezda 0:5 (0:4)

/Pavkov 15, Gavrić 25, 36, Petrović 32, Ivanić 86/

Subota

Inđija – Proleter 0:5 (0:3)

/Živojinović 10, 64p, Leandro 40, Ilić 45, Knežević 46/

Javor – Čukarički 1:2 (0:0)

/Luković 90+3p - Baić 61, Čolović 90+1p/

Metalac – Novi Pazar 1:1 (1:0)

/Cvetković 37 - Tomić 73/

Napredak – Mladost 2:0 (1:0)

/Melunović 43, 71/

Rad – Mačva 7:1 (4:0)

/Stojsavljević 7, Kaluđerović 32, 58p, Tučević 38, Novaković 43, Mladenović 47, Lazarević 83 - Obrovac 88/

Zlatibor – Radnički 0:0

Partizan - Voždovac 3:0 (1:0)

/Bogdanović 21 ag, Jović 73, Natho 79/

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.