Ole snimio Partizan, brine ga Bambijeva levica, očekuje praznik fudbala

Izvor: Sportske.net, 23.Okt.2019, 19:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ole snimio Partizan, brine ga Bambijeva levica, očekuje praznik fudbala

Engleski novinari opet "udaraju" po rasizmu, ali ovog puta možda s dobrim razlogom koji nema veze sa Srbijom. Megvajer prvi put pred novinarima od dolaska u "đavole".

Mančester junajted je doputovao u Beograd, Ole Gunar Solskjer je izašao pred novinare, ali su ga uglavnom iz engleske "rešetali" pitanjima, i to najviše o rasizmu. Ipak, protivnik je Partizan.

"Gledao sam mnogo utakmica >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Partizana i, naravno, gledao sam ih kad su igrali protiv Moldea, što je moj stari tim, pratio sam to pomno. Razgovarao sam sa trenerom Moldea, šta je on video i kako je mogao da mi pomogne.

Ako treba da izdvojim nekoga, to je Zoran sa kojim sam proveo neko vreme u Junajtedu. On je sjajan momak, ima sjajnu radnu etiku, sjajnu levu nogu, nadam se da ćemo moći da je zaustavimo sutra. Videli smo tim i spremili smo se za njih, igraju u visokom ritmu, imaju visoke i snažne napadače i kvalitet, neke talentovane igrače
", rekao je Solskjer.

U timu neće biti povređenog Davida De Hee, koji će biti spreman za nedeljni duel sa Noričom. Povređen je i Pogba, ali o njemu nema novih vesti.

Koliko je Liga Evrope uopšte važna za Junajted? Da li je to ponovo cilj za plasman u Ligu šampiona?

"Za nas je svakako bitno kako ćemo igrati u Ligi Evrope. Poslednji put kad smo igrali Ligu Evrope, osvojili smo je, ali garancija nema. Ovde je stvar sreća i povreda. Liga šampiona je naš cilj, da li kroz Premijer ligu ili kroz Evropu... ali, pošto je tek oktobar, možda je preuranjeno da pričamo sada", rekao je trener.

Vezali ste 11 utakmica bez pobede u gostima, dok ste prošle sezone bili jako dobri na strani. Zašto?

"To se i sami pitamo. Imali smo devet pobeda u gostima od kada sam ja došao i nismo dobili ni jednu od tada. Bavimo se i sami tim, moraćemo da rešimo taj problem, slede teške utakmice u gostima. Videćemo to da rešimo", rekao je Solskjer.

Jedna od velikih tema u Engleskoj je mogući povratak rasizma na stadione.

Ne samo da je reprezentacija Engleske vređana u gostima protiv Bugarske na rasnoj osnovi, već su zabeleženi i rasni incidenti na engleskim prvenstvenim mečevima, uključujući i Junajtedov, čiji su počinioci bili takođe Englezi.

Koliko je Solskjer zabrinut?

"Posle onoga u Bugarskoj imali smo sastanak sa momcima, upoznali smo ih sa protokolom UEFA. Ali, siguran sam da će atmosfera biti fantastična, probaćemo da je utišamo dobrim fudbalom. Verujemo u UEFA, kao i u ono što je rekao Savo Milošević, a to je da će sutra biti praznik fudbala", sportski je odgovorio Norvežanin.

Hari Megvajer je došao iz Lestera za ogroman novac, a ovo mu je bilo prvo pojavljivanje u javnosti posle dolaska.

"Zaista je uživanje biti deo ovog kluba, uživam u pritisku i u velikim utakmicama, kao što je bio nedeljni derbi protiv Liverpula. Potpisao sam dugoročan ugovor, biću deo ovog tima u budućnosti i nadam se da ćemo rasti zajedno. Verujem da ćemo se uskoro boriti za jedno od prva dva mesta na tabeli", rekao je Megvajer.

Novinari opet o rasizmu, samo o rasizmu i očekivanjima od sutra po tom pitanju...

"Nije ni malo prijatno, ali o tome razmišljamo i na tome radimo. Nadam se da ćemo početi sutra. Verujem u UEFA protokol u ovim temama, u Sofiji je bilo užasno i ne bih voleo da se tako nešto ponovi. Verujem da će biti sjajna atmosfera, ali i ako ne bude, verujemo u protokol", rekao je Megvajer.
Pogledaj vesti o: Manchester United

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.