Oglasio se predsednik streljačkog kluba: Dečak K.K. ovde nije pucao

Izvor: B92, 24.Maj.2023, 12:57

Oglasio se predsednik streljačkog kluba: Dečak K.K. ovde nije pucao

Predsednik Streljačkog kluba praktikal šuting "Partizan" Ratko Ivanović, oglasio se nakon masakra koji se dogodio u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar".

Podsetimo, trinaestogodišnji K.K. je u toj školi ubio devet učenika i domara.

Ivanović je naglasio da dečak K.K. nikada nije pucao u streljani.

"Otac je s vremena na vreme dolazio kod nas. Dovodio je i sina, ali dečak nikada nije ulazio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u streljište, a kamoli pucao. On je sedeo u bašti kafića ispred. Čekao ga je ispred i nije ulazio. Možda je pokušao da uđe, ali tvrdim da bi ga instruktor u tom slučaju odmah udaljio", kazao je Ivanović za srpske medije.

Uz to, dodao je i da su u medijima objavljene pogrešne informacije i tvrdnje koje nisu tačne nakon što se dogodio zločin na Vračaru.

"Tvrdim. Ponavljam tvrdim... Dečak gađao sigurno nije. Mi kao klub sarađujemo sa policijom i sve što su nakon zločina od informacija, ili dokumentacije, tražili od nas mi smo predali. Snimci sigurnosnih kamera iz streljane su predati, kao i dnevnici gađanja, popis municije i sve drugo što su tražili. Snimci kamera se čuvaju minimum četiri meseca, a vrlo verovatno i do godinu dana. Streljana je pod video- nadzorom 24 sata svakoga dana, a svako ko uđe mora da se identifikuje ličnom kartom instruktoru koji te podatke upisuje u dnevnik gađanja", pojesnio je predsednik streljačkog kluba.

Kako je dalje rekao, dnevnik gađanja redovno kontroliše policija i ne samo dnevnike već i sve drugo vezano za rad streljane, preneo je portal Radio Sarajeva.

Inače u tužilaštvu je potvrđeno da je formiran poseban predmet u cilju utvrđivanja svih okolnosti u vezi sa radom i postupanjem Streljačkog kluba "Partizan" i naloženo je policiji da prikupi potrebna obaveštenja.

Trenutno se utvrđuje da li su nekim internim aktom propisani uslovi korištenja usluga ovog streljačkog kluba, da li je dozvoljen ili zabranjen pristup maloletnicima, deci i drugo.

Zatraženo je i da se utvrdi da li je otac jedan od korisnika Streljačkog kluba "Partizan", da li su on i njegov sin obučeni za rukovanje vatrenim oružjem i da li je otac donosio svoje vatreno oružje za gađanje i koje, kao i da li je to oružje koristio i njegov sin u streljani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.