Izvor: Piplmetar.rs, 15.Jul.2023, 04:32

Oglasio se Miško Ražnatović: „Ovo su činjenice o Madarovom odlasku“

Jam Madar je potpisao dvogodišnji ugovor sa Fenerbahčeom i danas napustio Partizan bez obeštećenja, premda ima još jednu godinu ugovora sa crno-belima. Ovo se nije svidelo Partizanu, koji je u saopštenju rekao da stavke iz ugovora sa Izraelcem nisu ispunjene, a osvrnuli su se i na agencio Beo Basket.
Tim povodom oglasio se i njen prvi čovek Miško Ražnatović. 
,,Apsolutno nisam imao nameru da komentarišem bilo šta vezano za sitauciju oko Jama Madara, iako sam meta >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << grubih napada, što je u opisu posla u kojem sam već 28 godina. Međutim, imajući u vidu neistinite tvrdnje iz poslednjeg saopštenja KK Partizan, prinuđen sam da reagujem prvenstveno kao poštovalac svih ljubitelja košarke, koje sigurno zanima šta se zaista desilo„.
Partizan je najavio tužbu ukoliko se ne ispoštuju stavke iz ugovora i ne plati obeštećenje za igrača. 
,,Činjenice su sledeće: nisam učestvovao u sastavljanju ugovora između Madara i Partizana, niti pismenoj komunikaciji, niti imam saznanja o tome da li su mejlovi završavali u spam folderima. Moj posao je bio, kada je igraču saopšteno iz Amerike da je slobodan, da dogovorim novi ugovor. Bez sumnje da je logičan izbor i bio da nastavi sa Partizanom, imajući u vidu veću ulogu u finalu ABA, te sam ga usmerio da mora da razgovara sa Željkom Obradovićem, što je Jam i uradio. Došao je iz Izraela, obavio razgovor i odlučio da ostane„, naveo je Ražnatović u pisanoj izjavi za ,,Tanjug“.
,,Madar je prihvatio da se raskid anulira i da ostane po starom ugovoru, međutim klub sada to više nije želeo i insistirao je da se ugovor produži, kako bi nakon odigrane sezone mogao da prihoduje obeštećenje bilo iz Evrope ili od NBA. Sasvim legitimno“, dodao je Ražnatović, pa dodao:
,,Posle višednevnog ubeđivanja, igrač je prihvatio produženje i tražio sam od kluba, porukom u petak, 7. jula u 9:12 povećanje od 75.000 USD u prvoj godini. Takođe legitimno i veoma skromno i nikako dvostruko više. Od kluba sam dobio odgovor u 9.15 da je u pitanju Jamov veliki bezobrazluk i da principijelno nema povećanja. U narednim danima se veoma ružno komuniciralo, provlačile su se i blage pretnje i povratka više nije bilo. Epilog priče je da je Jam Madar potpisao ugovor sa novim klubom za neuporedivo veći iznos od onoga za koji je bio spreman da ostane u Partizanu, da je bilo kulturnijeg ponašanja i dobre volje od strane kluba„.
Dodatno je pojasnio situaciju Ražnatović.
,,Partizanu su ponuđene dve opcije: da igrač ostane pod važećim ugovorom bez produženja ili da poveća iznos u prvoj godini za 75.000 i dobije produženje ugovora. O tome naravno postoje pismeni tragovi. Da je bilo koja od opcija prihvaćena, danas ne bi bilo potrebe za pisanjem saopštenja o odlasku „mejlova u džank”. Žestina reakcija kroz prekid saradnje, samo dodatno pokazuje svesnost kluba o neprimerenom vođ

Opširnije
Izvor: Sportske NET

Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na Piplmetar.rs...






Povezane vesti

ZVANIČNO

Izvor: Piplmetar.rs, 15.Jul.2023

Nakon odlaska Jama Madara iz Partizana u turski Fenerbahče „zaratili“ su njegov menadžer Miško Ražnatović i crno-beli, a kako stvari sada stoje igrači najpoznatijeg košarkaškog agenta u narednom periodu neće igrati za šampiona AdmiralBet ABA lige.. To praktično znači da letnja želja...

Nastavak na Piplmetar.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.