Izvor: Piplmetar.rs, 27.Jun.2023, 18:30

Oglasio se JSD i objavio sudsku presudu: Odbačene sve optužbe, Ostoja Mijailović ostaje predsednik

Foto: Nikola Tomić


Sportsku javnost u Srbiji pre nekoliko dana, ponovo, je uzbzrkala informacija po kojoj je Prvi osnovni sud u Beogradu poništio odluku o imenovanju Ostoje Mijailovića za predsednika Jugoslovenskog sportskog društva Partizan donetu u septembru prošle godine. Ipak, ispostavilo se da se donetom presudom odbacuju sve tužbe proitiv članova JSD Partizan i samog Ostoje Mijailovića, te da >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << se ne proizvode promene zakonskih zastupnika JSD Partizan u Agenciji za privredne registre.
U ime JSD Partizan medijima je dostavljena presuda Prvog osnovnog suda u Beogradu koju prenosimo u celosti:
– Presudom se ODBACUJU sve optužbe protiv klubova članova JSD Partizan i samog Ostoje Mijailovića, što se jasno može videti u STAVOVIMA 2, 3, 4, 5 i 7.
Presuda ima SEDAM stavova od kojih će se JSD Partizan nakon današnjeg prijema iste žaliti na STAV JEDAN i STAV ŠEST. Istovremeno, JSD Partizan iz obaveze prema istinitom informisanju javnosti naglašava kako je na današnji dan, presuda iz STAVA JEDAN IRELEVANTNA, jer je izabrani predsednik JSD Partizan na tu funkciju izabran na sednici koja je održana 17.3. 2023. godine.
JSD Partizan je presudu primio na današnji dan i ostaje nejasno kako je samo deo te presude (STAV JEDAN) dospeo u javnost baš 22.6. na dan odigravanja najvažnije utakmice u sezoni za KK Partizan, čiji je predsednik ujedno i predsednik JSD Partizan. Ovu misteriju, JSD Partizan ostavlja crno-beloj javnosti da razreši.
Svih sedam stavova presude glase:
I USVAJA SE tužbeni zahtev tužioca Fudbalskog kluba “Partizan”, sa sedištem u Beogradu, u odnosu na tuženog Jugoslovensko sportsko društvo “Partizan”, sa sedištem u Beogradu, pa se UTVRĐUJE da su ništave i da ne proizvode pravna dejstva Odluka o izboru Ostoje Mijailovića za predsednika Jugoslovenskog sportskog društva “Partizan”, doneta na Vanrednoj sednici Skupštine Jugoslovenskog sportskog društva “Partizan”, koja je održana dana 12.09.2022. godine i Odluka o imenovanju lica ovlašćenog za zastupanje, doneta na sednici Upravnog odbora Jugoslovenskog sportskog društva “Partizan”, koja je održana dana 13.09.2022. godine.
II ODBIJA SE tužbeni zahtev tužioca Fudbalskog kluba “Partizan”, sa sedištem u Beogradu, u odnosu na tuženog Jugoslovensko sportsko društvo “Partizan”, sa sedištem u Beogradu, kojim je traženo da sud utvrdi da su ništave Odluka o razrešenju Milana Obućine iz Beograda funkcije lica ovlašćenog za zastupanje Jugoslovenskog sportskog društva „Partizan” i Odluka o izboru Ostoje Mijailovića za zastupnika Jugoslovenskog sportskog društva “Partizan”, donete na Vanrednoj sednici Skupštine Jugoslovenskog sportskog društva “Partizan”, koja je ODRŽANA dana 12.09.2022. godine, kao neosnovan.
III ODBIJA SE tužbeni zahtev tužioca Fudbalskog kluba “Partizan”, sa sedištem u Beogradu, u odnosu na tužene Atletski klub „Partizan“, Vaterpolo klub „Partizan“, Veslački klub „Partizan”, Gimnastički klub “Partizan”, Hokejšnki klub “Parizan”, Košarkaški klub „Partizan“, Odbojkaški klub „Partizan“, Ragbi klub „Partizan“, Rvački klub „Partizan“, Streljački klub “Partizan”, Teniski klub „Partizan“, Šahovski klub „Partizan”, Džudo klub „Partizan“, svi sa sedištem u Beogradu i tuženog Ostoje Mijailovića iz Čačka, Prislonica BB, kojim je tužilac u odnosu na ove tužene tražio da sud utvrdi da su nittave Odluka o razrešenju Milana Obućine iz Beograda funkcije lica ovlašhenog za zastupagьe Jugoslovenskog sportskog društva “Partizan”, Odluka o izboru Ostoje Mijailovića za predsednika Jugoslovenskog sportskog društva “Partizan” i Odluka o izboru Ostoje Mijailovića za lice ovlašćeno za zastupanje Jugoslovenskog sportskog društva “Partizan”, sve donete na Vanrednoj sednici Skupštine Jugoslovenskog sportskog društva “Partizan”, koja je održana dana 12.09.2022. godine, kao i Odluka o imenovanju lica ovlašćenog za zastupanje, doneta na sednici Upravnog odbora Jugoslovenskog sportskog društva “Partizan”, koja je održana dana 13.09.2022. godine, kao neosnovan.
IV ODBIJA SE tužbeni zahtev tužioca Fudbalskog kluba “Partizan”, sa sedištem u Beogradu, kojim je tužilac tražio da sud poništi rešenje Agencije za privredne registre — registra udružnja, društava i saveza u oblasti sporta broj BS 3515/2022 od 13.09.2022.godine, kao neosnovan.
V ODBIJA SE privremena mera tužioca Fudbalskog kluba “Partizan”, kojom je traženo da se radi obezbeđenja nenovčanog potraživanja zabrali tuženom Ostoji Mijailovihu iz Čačka, Prislonica BB, da u ime i za račun Jugoslovenskog sportskog društva “Partizan” zaključuje pravne poslove, preduzima pravne radnje i zastupa i predstavlja Jugoslovensko sportsko društvo “Partizan”, kao i da se naloži Agenciji za privredne registre — Registru udruženja, društava i saveza u oblasti sporta da odloži izvršenje rešenja broj BS 3515/2022 od 13.09.2022.godine i uspostavi ranije upisano stanje u pogledu registrovanog zastupnika društva, tako što će kao zastupnika Jugoslovenskog sportskog društva “Partizan” upisati Milana Obućinu iz Beograda, kao neosnovana.
VI OBAVEZUJE SE tuženi Jugoslovensko sportsko društvo “Partizan”, sa sedištem u Beogradu, da tužiocu Fudbalskom klubu “Partizan” nadoknadi troškove parničnog postupka u iznosu od 62.000,00 dinara, u roku od 8 dana od dana prijema pisanog otpravka presude.
VII OBAVEZUJE SE tužilac Fudbalski klub “Partizan”, sa sedištem u Beogradu, da tuženima Atletskom klubu “Partizan”, Vaterpolo klubu “Partizan”, Veslačkom klubu „Partizan”, Gimnastičkom klubu “Partizan”, Hokejaškom klubu “Partizan”, Košarkaškom klubu „Partizan“, Odbojkaškom klubu „Partizan“, Ragbi klubu „Partizan“, Rvačkom klubu „Partizan“, Streljačkom klubu “Partizan”, Teniskom klubu „Partizan“, Šahovskom klubu „Partizan”, Džudo klubu „Partizan“, svi sa sedištem u Beogradu i tuženom Ostoji Mijailovihu iz Čačka, Prislonica BB, nadoknadi troškove parničnog postupka u iznosu od 448.000,00 dinara, u roku od 8 dana od dana prijema pisanog otpravka presude.
U prilogu ovog pisma,  medijima je dostavljena na uvid i kompletna presudu.
(Telegraf.rs)


Opširnije
Izvor: Telegraf.rs

Nastavak na Piplmetar.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.