Oglašena prodaja hotela “Partizan” u Niškoj Banji

Izvor: JužneVesti.com, 22.Feb.2018, 01:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oglašena prodaja hotela “Partizan” u Niškoj Banji

Hotel “Partizan” koji je u vlasništvu firme Srbe Ilića, a goste nije primio poslednjih 10 godina, prodaje Poreska uprava zbog duga za porez koji ima trenutni vlasnik. Početna cena je 310 miliona dinara, a predsednik Opštine Niška Banja Dejan Jovanović ne očekuje da će biti prodat na prvoj licitaciji.

Ukoliko neko kupi hotel, koji ima kapacitet od 132 kreveta, kao i brojne konferencijske sale, mogao bi donekle da pomogne turizmu Banje, kojoj se godinama zamera >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << što nema dovoljno “postelja”.

Zbog poreskog duga od oko 200 miliona dinara, prema Jovanovićevim rečima, Poreska uprava je oglasila prodaju “Partizana”, a prva javna licitacija zakazana je za 28. februar.

Mnogi ljudi se javljaju, ali kažu da im je ta procenjena cena malo jaka pa će čekati neku od sledećih licitacija. Tako da ne očekujemo da će biti nešto mnogo zainteresovanih za prvu licitaciju, na drugoj cena pada na 75%, pa onda na 50 i zadnja je 30%, odnosno jedna trećina od procenjene cene - objašnjava Jovanović.

Predsednik Opštine očekuje da hotel bude prodat do maja, jer će se, ukoliko ne bude zainteresovanih kupaca, svaka sledeća licitacija organizovati odmah narednog meseca.

Jovanović kaže da će, ukoliko se od prodaje “Partizana” ne izmiri dug za porez koji je oko 200 miliona dinara, oglasiti prodaja i hotela “Ozren” koji je takođe u vlasništvu firme Redwood d.o.o iz Rume.

Neće da se raspisuje za “Ozren” ako se namiri kompletan dug koji je oko 200 miliona iz prodaje “Partizana”, onda “Ozren” neće ni ići na licitaciju, ostaće firmi Redwood d.o.o Ruma, odnosno Srbi Iliću koji je vlasnik. Ako se ne namiri poreski dug iz prodaje “Partizana” ide se odmah nakon toga na prodaju hotela “Ozren” - dodaje Jovanović.

Inače, hotel “Partizan” koji ima oko 4.700 kvadrata, poseduje 20 dvokrevetnih soba, 24 trokrevetne, 3 četvorokrevetne sobe i 3 apartmana. Međutim, Jovanović kaže da je hotel pogodan za konferencijski turizam, što je, kako smatra, njegova najveća prednost.

To nije njegova najveća prednost, već ima ogroman broj salona, sala za prezentacije, za predavanja, konferencijskih. Prvnstveno je predviđen za kongresni turizam. Ima svoju kotlarnicu, vešernicu i veliku kuhinju. 2 lifta za goste. 4.705 kvadrata, i oko 2.099 kvadrata zemljišta - priča Jovanović.

Podsetimo, sve hotele "Srbijaturista" američki biznismen poreklom iz Niša Srba Ilić kupio je 2003. godine, kada su u njegovo vlasništvo došli i hoteli u Banji. Hotel “Srbija” već je ranije prodao firmi Delta matic Promenada.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.