Izvor: Press, 06.Nov.2019, 10:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održan peti memorijalni turnir „Mirko Holbus“

Već tradicionalno hokejaški klub Partizan početkom novembra organizuje memorijalni međunarodni turnir „Mirko Holbus“. Tako je bilo i minulog vikenda kad je više od 350 mališana iz zemlje i regiona igralo hokej u Beogradu.
U dve starosne kategorije, do osam i do 10 godina hokejaški podmladak Partizana, Marba, Red Stara, Vojvodine, NS Starsa, Spartaka, gostiju iz Slovenije, Hrvatske i Bosne, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << kao i dve ekipe devojčica Serbian grls takmičili su se i zabavljali uživajući u najbržem kolektivnom sportu na svetu.
Mirko Holbus bio je hokejaš Partizana i reprezentativac koji je 1964. predstavljao tadašnju Jugoslaviju na Zimskim olimpijskim igrama u Inzbruku. Njegovim stopama na 5. memorijalnom turniru krenuli su hokejaši i hokejašice iz 10 ekipa do osam godina i 14 timova do 10 godina.

- Turnir je odlično prošao, zadovoljni smo odzivom klubova, bilo je više od 350 klinaca i klinceza. Posebno se zahvaljujem Skupštini grada Beograda na finansijskoj pomoći u orgaizaciji, kao i sponzorima koji su zajedno sa svim učesnicima i oraganizatorima učinili da dostojno obeležimo sećanje na Mirka Holbusa – nije krio ponos zbog svega učinjenog generalni sekretar hokejaškog kluba Partizan Aleksandar Jakovljević.
U kategoriji do osam godina najbolji su bili mali hokejaši Olimpije koji su u finalu savladali Medvjede iz Sarajeva dok je treće mesto zauzela ekipa sastavljena od devojčica iz Srbije – Serbian grls.
Veliko finale starije dece U10 igrali su Partizan i Mladost iz Zagreba, a domaćini su slavili 5:1. Gosti iz Ljubljane, hokejaši Olimpije, plasirali su se na treće mesto.

Turnir je zatvorio Dušan Novaković predsednik hokejaškog saveza Beograda, najbolje ekipe dobile su pehare i medalje, a svi učesnici turnira najviše su se obradovali velikim kutijama slatkiša.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.