Očekivano: Partizan u Evroligi, Zvezda i Radnički u kvalifikacijama!

Izvor: Vesti-online.com, 28.Jul.2013, 13:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Očekivano: Partizan u Evroligi, Zvezda i Radnički u kvalifikacijama!

Da bi izborili plasman na takmičenje koje su nedavno osvojili, Crvena zvezda će to morati da uradi kroz kvalifikacije, baš kao i šampion Evrokupa kragujevački Radnički. Jedino crno-beli ispunjavaju sve neophodne uslove LEN-a.

Kao što se i pretpostavljalo, zbog velikih promena koje će evropska vaterpolo kuća LEN uvesti u Ligu šampiona, jedino će >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Partizan iz Srbije dobiti “vajld” kartu za učešće među povlašćenim timovima. To znači da će evropski šampion Crvena zvezda, paradoksalno, morati da izbori plasman kroz kvalifikacije, kao i aktuelni šampion Evrokupa kragujevački Radnički.

Crno-beli će dobiti “vajld” kartu na tri godine, a postavljeni uslovi su, osim sportskih rezultata, i veličina bazena, broj gledalaca, TV prava, depozit od 30.000 evra pre po sezoni, i plasman među prve tri ekipe u nacionalnom šampionatu.

"Da, iz Srbije će to biti Partizan", rekao je Marko Biri, jedan od zaduženih u organizaciji Lige šampiona, a prenosi “Sportski žurnal”.

Prema novim pravilima LEN-a, u prvom krugu takmičenja će umesto 24 učestvovati samo 12 klubova, a “vajld” karte dobijaju osam klubova iz isto toliko zemalja.

Završni turnir će biti organizovan sa šest, umesto četiri najbolje ekipe.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Evroliga,   Kragujevac

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.