Obradović pred Barselonu: To je posebna motivacija VIDEO

Izvor: B92, 16.Okt.2023, 13:44

Obradović pred Barselonu: To je posebna motivacija VIDEO

Trener Partizana Željko Obradović kaže da će serija pobeda Barselone u međusobnim mečevima biti dodatna motivacija za crno-bele.

Blaugrana ne zna za poraz protiv Partizana još od 2010. godine, a u Beogradu je slavila i u martu sa 89:80.

Novi meč na programu je u utorak od 18.30.

"Prva utakmica, igramo protiv tima koji je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << među ekipama koji su glavni favoriti u Evroligi. U seriji su dobrih rezultata, a što je još važnije igraju dobro. Imaju izvanredan tim, roster, popunjeni na svim mestima. očekuje nas teška utakmica. Zadovoljni smo što ćemo igrati u Areni i očekujem da to bude na nivou kao što je bilo prošle godine što se tiče atmosfere, navijanja", kaže Obradović i dodaje:

"Sve je isto, pre ili kasnije moraš da igraš sa svakim. Trebalo bi da nam bude motivacija zbog ove činjenice. Prošle godine smo izgubili, ovde smo igrali prilično dobru utakmicu. Želimo da odigramo dobru utakmicu, maksimalno".

Željko je analizirao tim Barselone.

"Igraju dobro. Napravili su roster, popunjeni su na svakom mestu sa veoma kvalitetnim igračima. Svi koji su došli su se već uklopili. Trener je neko ko je ceo život u Barseloni, igrao je za Barselonu. Sve mu je poznato. Ostali su neki igrači. Imaju neke promene. Mogu da igraju sa različitim postavama. Ono što je evidentno je to da toj njihovoj igri daju spoljni igrači. Dva plejmejkera Laprovitola i Abrines, koji je u fenomenalnoj šuterskoj formi. Kalinić koji može da igra na poziciji tri i četiri. Imaju i Paru koji je doveden iz Huventuda, koji takođe može da igra na obe pozicije. Imaju i Brisuelu, koji na parketu provodi 15 minuta ali uzima ogroman broj šuteva. Oni su glavni kreatori i sigurno je da ćemo probati da zaustavimo te njihove kreacije".

Nije želeo da otkriva da li će među 12 igrača biti mesta za Tristana Vukčevića.

"Mislim da to apsolutno nije bitno. Uvek se odlučujem ono što je najbolje za tim. Tristan trenira, razgovarali smo sa njim mnogo puta. Zna kako treba da se ponaša na treninzima i utakmicama. Očekujem da će njegov napredak biti evidentan", zaključio je Obradović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.