Obradović o majstorici: Mentalna priprema svešće se na jednu stvar

Izvor: B92, 04.Maj.2023, 23:12

Obradović o majstorici: Mentalna priprema svešće se na jednu stvar

Trener Partizana Željko Obradović govorio je na konferenciji za medije posle četvrtog meča sa Real Madridom.

Gosti iz Španije su trijumfom od 85:78 izjednačili na 2-2 u četvrtfinalnoj seriji plej-ofa Evrolige.

"Čestitke Real Madridu na pobedi. Jedan skok je odlučio, Tavares je došao do skoka i pogodio. Tada se sve rešavalo. Moj tim se borio, pokušao je sve da uradi, ali nije uspeo da pobedi. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Da vidimo da li možemo nešto da promenimo za sledeću utakmicu", rekao je Tavares.

Prokomentarisao je i Danila Anđušića.

"Ne znam šta bih vam rekao, ponoviću ono što sam rekao na engleskom… Imali smo 11 šuteva više, jedan manje, isti broj slobodnih bacanja… Kada imaš više šuteva, znači da se ekipa borila. Analizirali smo i analiziraćemo, moramo da igramo pametnije. U ovim neverovatnim okolnostima što smo igrali, ono što je važno jeeste velika zahvalnost navijačima. Došli su u velikom broju i bili su srcem uz ekipu."

Novinar B92.net je Obradovića pitao kako će pripremiti tim posle dva poraza.

"Mentalna priprema utakmice svešće se na jednu stvar. Da Real igra zonsku odbranu, a mi smo sami. Prosto i jednostavno. Mi pariramo, borimo se, radimo, nalazimo rešenja, ali kada pogledate procenat šuta za tri, teško da može da se dobije. Mora bolje u procentima šuta, ako to uspemo, imaćemo veće šanse“.

Partizan se mučio sa slobodnim bacanjima.

"Ima statistika, isti broj pokušaja penala, oni 17-19, mi 10-19, a izgubili smo sedam razlike. Probaćemo i taj segment da popravimo i da bolje šutiramo u sledećoj utakmici", istakao je Obradović.

Majstorica je na programu u sredu od 21.00.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.