Obradović me isterao sa treninga – posle sam pio Čivas sa njim, došao sam kući pijan

Izvor: B92, 25.Apr.2023, 12:27

"Obradović me isterao sa treninga – posle sam pio Čivas sa njim, došao sam kući pijan"

Španska "Marka" podsetila je svoje čitaoce na zanimljive anegdote u vezi sa Željkom Obradovićem pred duel Reala i Partizana u Top 8 fazi Evrolige.

Srpski stručnjak je sedeo na klupi oba tima, a "kraljevskom" klubu je 1995. doneo trofej kontinentalnog takmičenja posle dve i po decenije čekanja.

Jedan od onih koji se prisetio saradnje sa Obradovićem je i nekadašnji američki košarkaš Džo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Arlauskas, koji je sa šefom struke crno-belih sarađivao upravo u Realu.

"Jednog dana me je Željko čak izbacio sa treninga. Nisam bio fokusiran i poslao me je u svlačionicu... Onda je došao kod mene da izgladimo stvar tako što smo popili piće. Kući sam došao polupijan pošto sam sam popio flašu Čivasa. U jednom trenutku te nervira, a već u sledećem ti je najbolji prijatelj. Ume da se sprijatelji sa igračima, ima empatiju jer je i sam bio košarkaš... Razmišlja kao trener, ali ima filozofiju igrača i zna tačno kako da te 'bocne' da se pokreneš", rekao je Arlauskas koji je 1996. bio najbolji poenter Evrolige.

Još jedan koji je igrao u Realu pod Obradovićem je i Roberto Nunjes koji je debitovao sa samo 16 godina. Španac je naročito istakao sposobnost Obradovića da se prilagodi situaciji na terenu.

"Ima trenera koji smsile plan i drže ga se do kraja ma šta god da se dogodilo neočekivano na utakmici. Obradović sve menja u sekundi zato što razmišlja unapred", ističe Nunjes.

O trofejnom stručnjaku je govorio i njegov nekadašnji igrač u Huventudu Rafa Đofresa sa kojim je osvojio Evroligu 1994. Đofresa je istakao timsku hemiju kao ključnu, te da je ekipa stalno izlazila na zajedničke večere.

Slično je govorio i njegov aktuelni kapiten Kevin Panter koji je naročito istakao činjenicu da Obradovića može da zove u bilo koje doba dana ili noći i razgovara sa njim o bilo čemu.

Neki su otišli toliko daleko da su ga uporedili sa Majklom Džordanom. Italijan Luiđi Datome smatra da je to poređenje na mestu.

"Željko je posebna osoba. Uvek je iskren prema igračima. Podseća me na Majkla Džordana, od njega možete prihvatati stvari koje ne biste od drugih", rekao je Datom.

Majk Batist, nekadašnji košarkaš Panatinaikosa, je otišao još jedan korak dalje i nazvao ga ocem.

"Uradio je sve za mene. Rekao je da bi umro za svoje igrače i mi bismo umrli za njega", istakao je nekada najbolji centar u Evropi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.