Obradović: To je glavna razlika

Izvor: B92, 14.Jun.2023, 08:13

Obradović: To je glavna razlika

Košarkaši Partizana pobedili su Crvenu zvezdu rezultatom 88:80 u prvom meču finala ABA lige.

Partizan je uspeo da odbrani domaći teren u prvom susretu i savlada ekipu Crvene zvezde posle velike drame u finalu.

Na konferenciji za medije je prvi meč finala analizirao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << trener Partizana Željko Obradović.

"Ponosni da smo prešli brojku od 500.000 navijača i to nema niko u Evropi. Navijača koji su toliko odani da je to neverovatno i još jednom bih da im se zahvalim na svemu što su radili tokom sezone i na ovoj utakmici. Dva različita poluvremena, a zbog sjajnog šuta smo kontrolisali utakmicu u prvom poluvremenu i očekivali smo da Zvezda reaguje, reagovali su i vratili se u utakmicu, ali smo uspeli ad privedemo meč kraju i povedemo sa 1-0. Važno je upravo to i okrećemo se sledećoj utakmici koja je za 48 sati. Čestitam igračima", rekao je Željko Obradović.

O tome šta se dogodilo u dva poluvremena i Aleksi Avramoviću, rekao je:

"Razlika je upravo ovo o čemu sam pričao, šut za dva i tri i u drugom šutiramo 0/7 i to je glavna razlika. Aleksa ima ogromnu želju da igra i pomogne ekipi, a u petak je dobio dozvolu da trenira i u nedelju uradio prvi trening i juče pred utakmicu. Videćemo, nadam se da ćemo ga koristiti u plej-ofu jer on može da donese ogromnu energiju i ono što se očekuje od njega agresivnost u dobrani. E sad koliko je spreman i što nije trenirao i ako dobije šansu daće sve od sebe"

O Smailagiću:



"Sutra trening samo da se detalji postave, gledaćemo i probati da pripremimo sledeću utakmicu na najbolji način. Smailagić je odigrao dobro, potreban nam je na toj poziciji. Zek je odigralo fenomenalo prvo poluvreme, ali Smailagića ćemo koristiit na obe pozicije - četiri i pet"


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Zvezda - Partizan

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.